Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Hajduk treba promjene za prolaz u finale

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.04.24. | 08:01

Očekuju se neka nova lica u odnosu na prvi susret s Dinamom

Nova utakmica s Dinamom za Hajduk je u slučaju prolaska u finale, mogućnost spasa sezone, jer bi osvajanjem trećeg Kupa u nizu napravio nešto što nije dosad, ali bi, ako je to uopće moguće, ispravo gorak poraza koji im je šanse za naslov prvaka sveo na minimum.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za to će biti potrebno odigrati u srijedu mušku utakmicu, nadomjestiti Marka Livaju koji se ozlijedio i zbog toga ga neće biti najmanje dva do tri susreta. Već smo pisali, jedino logično rješenje na njegovom mjestu je - Nikola Kalinić. Solinski centarfor djeluje sve bolje i mogao bi podnijeti breme čovjeka odgovornog za gol(ove) što je Hajduku potrebno za prolaz, ukoliko se utakmica ne rasplete izvan osnovnih 90 minuta.

Ako je promjena Livaja/Kalinić prisilna, onda bi trener Bijelih Mislav Karoglan trebao razmisliti o nekim novim licima, prije svega u obrani. Jednu je već napravio i vjerojatno će tako i ostati, jer je mjesto mjesto na lijevom boku izgledno okupirati Šimun Hrgović, budući da je Ismael Diallo potrošio sve kredite, od povratka s Afričkog kupa nacija koji je Obala Bjelokosti osvojila, a on nije zaigrao, više nije pravi. Vapio je Karoglan za Diallom dok ga nije bilo, tražio da se u zimskom prijelaznom roku dovede igrač za tu poziciju, ali se nije dogodilo, pa je 'krpao' lijevi bok s Fahdom Moufijem.

Upravo Moufi je na desnom boku bio jedan od najopasnijih igrača u redoviam Hajduka dok nije izašao pred kraj kada je na to mjesto stao Niko Sigur. No sada se vraća i Dino Mikanović koji je odradio jednu utakmicu suspenzije nakon crvenog kartona. I što će trener napraviti kada mu je duplirana pozicija - staviti dobrog Moufija ili vratiti Mikanovića. To je ono o čemu mora odlučiti.

Postoji mogućnost da će dirati u stopere, jer Zvonimir Šarlija i Dominik Prpić nisu uspjeli spriječiti gol koji je postigao Bruno Petković, jednoga je prošao, a drugome pucao kroz noge tako da je udarac iznenadio povratnika Lovru Kalinića i pokazao se odlučujućim za pobjedu gostiju. Interesantno je kako će izgledati stoperski par u nedjelju u Jadranskom derbiju u Rijeci, jer je Šarlija dobio treći žuti karton, a vijesti o oporavku Filipa Uremovića još nema.

Pravdao se Karoglan što na lijevu stranu nije stavio Prpića i Hrgovića, jer je računao da su premladi za takvu utakmicu, a ispostavilo se da je iskusni Diallo bio potpuno izgubljen, iako je ušao u susret dobrom suradnjom s Laszlom Kleinheislerom na lijevoj strani i imao jedan centaršut, ali to je sve što smo vidjeli. Šarliju Karoglan neće vjerojatno mijenjati, no možda bi mogo uskočiti Josip Elez umjesto Prpića, u kadru ima još i Francisca Ferra koji je odigrao nakon povratka od ozljede samo prijateljski dvoboj sa Zrinjskim.

Na krilima je upitno hoće li startati Josip Brekalo koji je bio neprimjetan kada je ušao u nastavku, dok je Yassine Benrahou namjestio veliku priliku za Moufija koju je obranio Ivan Nevistić u drugom dijelu.

To su neki upitnici koje ima Karoglan koji sigurno na konferenciji za medije neće govoriti o sastavu, ali bi barem morao reći tko može, a tko nije spreman.



Tagovi

HajdukGNK DinamoDerbiHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceIsmaël DialloŠimun HrgovićMislav KaroglanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti