hajduk.hr
hajduk.hr

Nema izbora, Kalinić će morati raditi prekovremeno u Hajduku kojemu je Kup sada jedina nada

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 08:01

Ozljedom Livaje na njegovo mjesto upada veteran koji je bio predviđen za jokera

Ozljedom Marka Livaje, a prve prognoze su da ga sigurno neće biti u Kupu s Dinamo te u Jadranskom derbiju u Rijeci, dok se ne uspostavi točna dijagnoza, sasvim jasno je da u njegove kopačke uskače Nikola Kalinić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vraćen je nakon što Ivan Leko nije računao na njega, odnosno Kaliniću nije odgovarala uloga prolaznika koju mu je bivši trener davao, pa je Mislav Karoglan ispravio 'povijesnu' nepravdu. Kalinić je htio završiti karijeru dajući doprinos osvajanju trofeja, no sada se čini da je to moguće jedino u Kupu, jer u prvenstvu je Hajduk za Rijekom zaostao velikih sedam bodova osam kola do kraja.

Prvu priliku imat će ove srijede u reprizi Derbija u kojemu Bijeli traže spas sezone i revanš Dinamu, no da će biti lagano, sigurno neće. Hajduk je bio naviknuti na igru s Livajom, a sada će se to morati promijeniti. Kalinić je prošao specijalne pripreme, dozirali su ga zbog duge stanke od nogometa u Umagu, a trener Karoglan najabio je da će ga koristiti kao jokera.

E, sad se situacija promijenila, jer Hajduk nema drugu špicu, Makedonac Aleksandar Trajkovski mijenjao je Livaju u prvom dijelu, no sada je izvan forme i imao je problema s ozljedama, dok je Filip Čuić koji igra i za Solin, još 'prezelen'. Stoga je jedina moguća opcija Kalinić koji je bio opasan u Dinamovu šesnaestercu kada je ušao, pogotovo kada je ostao bez partnera Livaje.

Ono u čemu je Hajduk griješio je što su se krila previše uvlačila u sredinu, pritom mislimo na Emira Sahitija i Laszla Kleinheslera koji se uz Fahda Moufija borio najviše. A zapravo je krila trebala raširiti i to bi valjalo napraviti ovaj put kako bi Kalinić imao što kvalitetnijih ubačaja.

Huk s tribina neće nedostajati, jer rasprodan je Poljud i za Kup, no treba organizirano napadati. Stvorio je Hajduk nekoliko prilika, no nije bio precizan kao Bruno Petković koji se prometnuo u junaka udarcem sa 16 metara za pobjedu.

Isticao se i psihološki element prvog Derbija koji će sigurno utjecati na drugi. Može li se Hajduk izdignuti iz depresije kada je postalo jasno da titula prvaka klizi iz ruku, odnosno da će biti nemoguće osvojiti.

Ostao je Kup, nada da te Dinamo ne može dobiti dva puta u četiri dana, no valja misliti i na Rijeku. Sve to pada na leđa Nikole Kalinića, veterana koji se vratio nogometu i sada će, dok se ne vrati Livaja, morati podnijeti teret napadača startera od kojega se očekuju golovi.

Vidjet ćemo što će još Karoglan morati mijenjati, jer vraća se Dino Mikanović, a Moufi je bio dobar dok je imao snage, hoće li mijenjati na krilima, uvesti Josipa Brekala ukoliko je u stanju igrati na višoj razini. Ima li mjesta za Yassinea Benrahoua, što je s Anthonyjem Kalikom?

Već smo pisali da su puno i ozljede važnih igrača utjecale na pad Hajduka s prve na treću poziciju i pet poraza na Poljudu koji su potpisala dvojica trenera, što je previše ako ideš na titulu.

Dolazimo do zaključka da će Kalinić morati raditi prekovremeno, jer nije bio planiran za startera, no sad Karoglan nema izbora. A kako se borio, on ima snage u nogama, jer kako li je samo u završnici preskočio reklamu u lovu za loptu kada je Hajduk tražio izjednačenje, a imao je i šansu koju mu je skinuo Ivan Nevistić, uz Petkovića junak Dinama.



Tagovi

HajdukNikola KalinićMarko LivajaMislav KaroglanGNK DinamoDerbiHNK RijekaJadranski derbiHrvatski nogometni kupHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti