Ivana Ivanović/Pixsell
Ivana Ivanović/Pixsell

Hajduk sada čeka novi derbi, na tržištu mora odigrati pravu utakmicu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 08:41

Za nastavak utrke Bijeli bi se trebali pojačati ponekim klasnim igračem

Dok se pomalo stišavaju komentari nakon Derbija u kojemu je Hajduk odigrao 0-0 s Dinamom te zadržao sedam bodova prednosti nad Modrima (dvije utakmice manje) te šest nad Rijekom (utakmica manje), sada slijedi specifično razdoblje u nogometu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Zbrajat će se najprije na sjednici Skupštine u četvrtak dojmovi, prikazivati bilanca, ali i ponuditi planovi što će Uprava raditi dok se igrači budu odmarali. U Hajduku smo naviknuli da se sve radi u tišini, nema još najava što će se zbivati u prijelaznom roku koji je jednako važan tržišni derbi kao i utakmica.

Nema sumnje da je Dinamo nezadovoljan turbulentnom sezonom u kojoj je izgubio nikad više bodova te gleda Hajduku u leđa stoga je za vjerovati da će biti jako aktivan na tržištu jer želi obraniti naslov prvaka. S druge strane Hajduk ga želi osvojiti, igrati kvalifikacije za Ligu prvaka kako bi mu put do skupine nekog europskog natjecanja bio lakši, stoga ni on ne smije 'spavati'.

Koji to igrači Hajduku trebaju? Najvažnije mu je da se oporavi Mihael Žaper te da Aleksandar Trajkovski dođe do razine da može nešto davati nakon što se i on izliječi od problema zbog kojih u posljednje vrijeme nije nastupao.

U prošlom prijelaznom roku Bijeli su pogodili pogotovo s obrambenim tandemom Filip Uremović/Zvonimir Šarlija koji su većim dijelom iznijeli utakmicu u Zagrebu za bod koji je Bijelima donio dodatnu prednost jer će u slučaju izjednačenosti s Dinamom biti bolji u međusobnim susretima.

Jesenski dio sa sedam bodova protiv Dinama sigurno je uspješan, no valja reći da je za trenutno mjesto najzaslužniji trener Mislav Karoglan koji je u drugom mandatu potpisao sve pobjede uz dva remija i pokazao se kao pojačanje. Istina, u Maksimiru nije puno riskirao, glavno je bilo ne izgubiti i taj cilj je ispunjen.

Sada treba ispuniti druge ciljeve za dolazak do konačnog. Jer Hajduku prije svega nedostaje još jedan lijevi bek budući da je Dario Melnjak ozlijeđen i izvan terena do kraja sezone, dok je Ismaël Diallo odveć defenzivan, imao je pune ruke posla s Takurom Kanekom koji mu je stvarao dosta problema. Ozljedom Melnjaka Hajduk je ostao hendikepiran jer je on davao ton igri prema naprijed, a otraga odrađivao zadatke.

Pitanje je hoće li tko otići, jer pogotovo mladog Rokasa Pukštasa, ali i Niku Sigura prate mnogi klubovi, a obojica su nezamjenjivi u momčadi Hajduka bez obzira na kojoj poziciji igraju. Ako dođe neka ponuda koja se ne može odbiti, sve je moguće, no Hajduk treba pametno investirati.

Najnužnije mu je pronaći krilnog igrača koji može konkurirati Leonu Dajakuu, jer Bijeli su deficitarni na tim pozicijama. Naravno, nismo zaboravili ni na priču s Ivanom Perišićem koji je do kraja sezone igrač Tottenhama, ali on će na teren moći ne prije travnja, a Hajduku trebaju oni koji će igrati odmah. Bez obzira na obostranu želju, upitno je koliko je taj transfer realan.

Zato će sportski direktor Mindaugas Nikoličius i predsjednik Lukša Jakobušić trebati dobro odvagnuti kada budu slagali plan s trenerom Karoglanom, jer on najbolje zna što mu je potrebno. Utakmicu s Rijekom nakon dobro odrađenih priprema, splitski klub mora dočekati spreman i ekipiran, jer pred nama je uzbudljivo proljeće prije kojega ni klub s Rujevice, ali niti Dinamo neće mirovati na tržištu.

Ulog je prevelik, a Hajdukov navijački puk čeka dugo na titulu.



Tagovi

HajdukGNK DinamoDerbiMislav KaroglanMindaugas NikoličiusLukša JakobušićIvan PerišićHrvatska nogometna ligaprijelazni rok

Ostale Vijesti