Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

OCJENE - Hajduk: Uremović i Šarlija 'ukočili' Petka, obrana sačuvala bod, premda je Kaneko mučio Dialla

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 17.12.23. | 19:39

Bijeli su odigrali na nulu, glavno je je bilo ne izgubti

Ovako smo ocijenili Hajdukove igrače u remiju s Dinamom (0-0), tko je Vas zadovoljio, a tko je posebno podbacio?

Ivan LučićVratar
Sjajna obrana na pokušaj iz Daljine Ristovskog, uspio je krajnim naporom izbiti u korner. Nije imao puno posla, no u nadoknadi je zaustavio udarac Ademija. Još jednom je sačauvao čistu mrežu.
Ocjena
7
Fahd MoufiObrana
Dobar ubačaj za Benrahoua nakon što ga je pronašao Livaja. Dobro se nosio sa Špikićem, jer se manje napadalo preko njegove strane. U obrani se dobro postavljao, a stigao je par puta i prema naprijed, premda nije ni izbliza ofenzivan kao kada igra Sigur na desnom beku. Ipak, ovo mu je možda i najbolja utakmica u Hajduku
Ocjena
7
Filip UremovićObrana
Više je bio koncentriran na čuvanje Petkovića što nimalo lagana zadaća. Bio je siguran u prvom dijelu kada je Dinamo u šesnaestercu imao samo jednu polušansu. Generalno je djelovao jako dobro, prštio je je od sigurnosti u dvobojima s Petkovićem kojega je ostavio bez gola što je bila glavna zadaća.
Ocjena
7.5
Zvonimir ŠarlijaObrana
Par dobrih intervencija u startu. Iznudio je žuti karton Petkovića u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela na centru. Bio je pravovremen i preuzimao Petkovića kada je trebalo, a pokazalo se da je obrana iznijela utakmicu. Hajduk je bio organiziran, presjekao kao i Uremović puno lopti.
Ocjena
7
Ismaël DialloObrana
Diallo Imao je u početku dosta probleme s Kanekom, kasnije je je dobiopar dvoboja, bolje se postavljao prema Japancu. Ali kako Kaneku malo treba, srednom drugog dijela ga je prošao i stvorio prigodu za Petkovića koji nije uspio šutirati. Malo zatim dobio je žuti karton nakon četvrtog starta koliko mu je nabrojao Kolarić.
Ocjena
6
Rokas PukštasVezni red
Puno energije u prvom dijelu, bilo ga je desno na osnovnoj poziciji, ali stizao je pokriti i lijevo kada je trebalo. Na startu drugog dijela nakratko je ležao na travnjaku, ali se brzo oporavio. Kasnije je dobio žuti karton. Imao je jednu dobru situaciju prema naprijed, ali na kraju nije ni šutirao ni dodao.
Ocjena
6.5
Niko Kristian SigurVezni red
Držao je poziciju, ali po potrebi ulazio u dupliranje protivnikčih igrača, Špikića i Petkovića, no skroz lijevo kada je bilo nužno zatvoriti Kaneka. Uspio je nadomjestiti izostanak Žapera, mladošću je donio energiju i blok kada je bilo nužno.
Ocjena
6.5
Filip KrovinovićVezni red
Krovinović Imao je potpunu slobodu, ponekad djelovao kao lijevi vezni koji se vraćao po loptu, ali često kao i polušpica, najbliži Livaji. Ali kako je Hajduk igrao defenzivnije nego inače, jer protivnik nije dopustio, nije dolazio toliko u opasne situacije.
Ocjena
6.5
Yassine BenrahouVezni red
Ozlijedio je stražnju ložu u 28. minuti kada se našao u šansi, pa je nakon toga morao napustiti igru. Želio je s njim Karoglan dobiti prekide i veći posjed, no zbog više sile ranije od očekivanog prepustio mjesto drugom profilu igrača.
Ocjena
-
Marko LivajaNapad
Vraćao se natrag po loptu što on voli i razigravao suigrače u ono malo akcija što je bilo u prvom dijelu. Slično je igrao i u drugom dijelu kada je Hajduk malo više počeo igrati, pa je stvarao opasnosti, ali suigrači nisu dobro reagirali, a on sam nije stigao doći u pravu šansu, no vidjelo se koliko znači za Splićane.
Ocjena
6.5
Emir SahitiVezni red
Pomagao Diallou u čuvanju Kaneka. U 37. minuti se nakon prodora odlučio na šut nekih 25 metara, no pucao je preko gola. Imao je tada i boljih rješenja. Isto se može reći i za pokušaj iz drugoga dijela. No, živahan je bio Sahiti, nešto pokušavao, a Karoglan ga je čekao. U 82. minuti je izašao iz igre, zamijenjen je.
Ocjena
6
Leon DajakuNapad
Ušao u 29. minuti umjesto ozlijeđenog Benrahou i otišao na desnu stranu. Nije mu iz početka bilo lako igrati na strani koju manje voli. Kasnije je prešao na lijevu stranu i odmah imao obećavajuću situaciju koju nije iskoristio
Ocjena
6
Vadis Odjidja-OfoeVezni red
Ušao u 82. minuti umjesto Sahitija. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Josip ElezObrana
Ušao u 89. umjesto Sigura kao treći stoper na terenu u završnici. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Mislav KaroglanTrener
I dalje je neporažen na klupi Hajduka, uspio je uzeti bod u Maksimiru koji može puno značiti u konačnici. Malo mu se plan igre promijenio kada je ozlijeđen Benrahou, no generalno je trener Splićana mogao biti zadovoljan, pogotovo kako je odigrala obrana i nije dopustila da se razmašu glavni igrači Dinama.
Ocjena
6.5



Tagovi

HajdukDerbi

Ostale Vijesti