Pixsell / Igor Kralj
Pixsell / Igor Kralj

Gvardiol: "Ide na bolje, bit ću u sastavu", Kramarić: "Maroko? Bit će to borba za život"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 15.12.22. | 14:50

Dva dana prije utakmice za 3. mjesto na SP-u pred novinare su izašli Joško Gvardiol i Andrej Kramarić

Dva dana je ostalo do utakmice za treće mjesto s kojom će završiti nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Pred novinare su izašli Andrej Kramarić i Joško Gvardiol koji su podijelili svoja razmišljanja uoči dvoboja s Marokom.


Najbolji strijelac Hrvatske na SP-u i jedan od najboljih stopera na turniru, tako je glasnogovornik Pacak predstavio dvojicu reprezentativca.

Nakon utakmice s Argentinom, Gvardiol je pustio suze. Zagrlio ga je Livaja...

"Marko i ja smo dobri prijatelji. Svi smo si dobri, atmosfera je super a da je nije tko zna kako bi završili. Suze? OK, pogodilo me jer smo završili taj put. Imamo borbu za treće mjesto. Rekao mi je Marko da je ovo prvo SP, da će ih biti još".

Na Euru pamti pogrešku, iz nje je Gvardiol izvukao pouke. Kako gleda na svoj proces odrastanja...

"To je dio odrastanja. Suze nisu bile zbog greške. Ne znam je l' postoji igrač koji ne griješi, pogotovo na poziciji stopera. Siguran sam da će biti još. pokušavam što manje".

Gvardiol je bio ozlijeđen protiv Argentine.

"Stanje mi je bolje nego prije. Imamo dva dana još i mislim da ću biti u sastavu".

Velika je utakmica pred Vatrenima. Je l' sada lakše i je l' fokus na Maroku, pitanje je bilo za Kramarića.

"Kad se vratim u ranu mladost, sjećam se tih dana u Francuskoj. Cijelo prvenstvo se ne zaboravlja, pogotovo ta utakmica za 3. mjesto. Donijelo je neopisivo veselje. Sada smo mi tu, povijesna je utakmica. Moramo iskoristiti priliku, svježi u glavu, motivirani i fokusirani. Toga neće nedostajati".

Joško je jedan od kandidata za najboljeg mladog igrača na SP-u.

"Bilo bi lijepo dobiti to priznanje, ali draže bi mi bilo vratiti se doma s medaljom".

Slijedi Maroko...

"Ne iznenađuje me Maroko. Osjetili smo ih. Tvrdi, dobri prema naprijed mogu iznenaditi. Nalaze se kao i mi 1998. i život će dati za medalju. Bit će slično kao prva utakmica. I borbe i strpljenja. Neće biti puno prilika. Mogli su iznenaditi Francusku. Mislim da će biti slična kao prva, pitanje trenutka, momenta. Naša individualna kvaliteta bi mogla odlučiti", rekao je Andrej Kramarić.

Ponašanjem Joška Gvardiola impresionirana je cijela zemlja. Zadnji doček u Zagrebu dogodio se kada je imao 16 godina...

"Nastojim na terenu biti drugačiji tip nego kada se družimo i u komunikaciji s javnošću. Na terenu moraš pokazati dozu drskosti jer bez toga ne možeš napraviti velike stvari. Što se dočeka tiče, do finala sam gledao na moru. Vratio se u Zagreb, bio sam na dočeku. Teško je ponoviti, ali nadam se nečem sličnom".

Novinara iz Maroka je zanimalo je l' će Vatreni to shvatiti kao prijateljsku utakmicu.


"Pitanje je kontra. Ako pitate igrače Maroka, sigurno neće shvatiti to kao prijateljsku utakmicu. Bacat će se na glavu Marokanci jer će postati besmrtni u naciji. Mi ćemo isto takvo. Ima tu puno igrača koji žele to proživjeti".

Kako je bilo Gvardiolu igrati protiv Messija?

"Lijepo iskustvo. Totalno drugačiji tip igrača u klubu i reprezentaciji. Igrao sam protiv njega u klubu. Drago mi je, ali kada znaš o kakvom je igrači riječ - mogu djeci pričati da sam 90. minuta čuvao Messija".

Sedma je utakmica Hrvatske na turniru. Kako stoje s energijom i snagom...

"Svi smo pričali o tome da je u tijeku sezone. Ja se osjećam top. Nisam umoran, na neki način mi je i žao što završava prvenstvo. Pun sam energije i motivacije. Nije kraj sezone, nismo izmoreni. Nisam igrao sve minute, s moje strane spreman sam za ponoviti sve", rekao je Kramarić

Gvardiol je upitan o obrani.

"Lijepo je pročitati kako smo igrali. No, obranu ne čine zadnja četiri u liniji i vratar. Već svi koji su na terenu. Jednostavno, na SP-u moramo biti kao jedno, braniti se kao jedno".

Iz Rusije smo donijeli dane ponosa i sreće i jedan dan tuge nakon finala. Koliko je taj dan dodatni motiv za Vatrene.

"Kad kažemo 2018., prva asocijacija je doček. Što smo proživjeli, plakali i veselili se s cijelom nacijom. To je ono nešto što je oslikalo cijelo prvenstvo i što ostaje za život. Otići kući kao pobjednik ili kao gubitnik nije isto. I zato kažem da nije prijateljska utakmica, već borba za život".

Ovo je možda i posljednji nastup Luke Modrića na SP-u.

"Hvala na svemu što je napravio za Hrvatsku i za nogomet. Za cijeli svijet i ovu malu Hrvatsku. Poznavajući njega, nisam siguran da je zadnje. Godine rade svoje, nitko nije izmislio injekciju da zaustavi starenje. No, postoa je besmrtan. Čini nogomet jednostavnom igrom", naglasio je Kramarić.



Tagovi

Joško GvardiolAndrej KramarićHrvatska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.marokanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti