REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Guardiola štiti Haalanda: "Imao je težak tjedan, doživio je tragediju. Nije mi htio ništa reći o tome"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.02.24. | 08:53

Španjolski trener dodaje kako je težak tjedan iza Norvežanina

„Dobro je što je Haaland šutnuo devet puta, u idućoj utakmici će postići gol. Ne mogu se ljutiti na Erlinga. I ja sam bio nogometaš, postigao sam ukupno 11 golova u karijeri koja je trajala 11 godina. U prosjeku, to je tek jedan gol po sezoni. Stvorili smo puno prilika, sljedeći put će ih iskoristiti. Ne krivim ga, takve stvari su normalne u nogometu. Igrači su ljudska bića“, komentirao je Pep Guardiola nakon remija s Chelseajem. Tri dana kasnije, Pepovo proročanstvo se ispunilo, Erling Haaland je uistinu zabio i donio Građanima pobjedu minimalcem nad Brentfordom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, Haalandu je ovo bio 22. gol u 28. nastupu ove sezone u svim natjecanjima. U Premier ligi ovo mu je bio 17. pogodak, no u posljednje vrijeme nije na svom uobičajenom golgeterskom nivou. O tom je nakon Brentforda pričao i Guardiola.

„Ovo je za Erlinga bio nevjerojatno težak tjedan. Umrla mu je baka i zbog toga je jako patio. Za njegovu tragediju saznao sam kasnije jer mi nije htio reći. Naravno, pozvao sam ga da popričamo o tome kako se osjeća, o njegovom ocu koji je ostao bez mame“.

Zatim je španjolski trener poslao oštru poruku.

„Veliki golgeteri će uvijek zabiti, čak i ako neko vrijeme poste, vratit će se efikasni kao što su bili. Ne kritizirajte ih nikad! Nikad, jer će vam začepiti usta. Prije ili kasnije oni će opet zabijati, kao što je Erling i napravio. I to u meču u kojem smo trebali upravo njega. Oni koji ga kritiziraju vjerojatno ne znaju da je propustio dva mjeseca zbog teške ozljede, da je iza njega užasan tjedan. Sve to teško pada ljudskom biću. Haaland nije u najboljem stanju, ali to je normalno kada uzmemo u obzir sve ovo“.



Tagovi

Manchester CityErling HaalandPep Guardiola

Ostale Vijesti