PIXSELL
PIXSELL

Groteska oko jutarnjeg treninga otkriva svu nesposobnost ljudi koji vode Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 06.04.23. | 13:21

Dva dana uoči utakmice koja ti može donijeti naslov ili te baciti u priličan “knock-down” i dati Hajduku krila - trening vodi smijenjeni trener, igrači se čude a Uprava luta…

Novi krug bizarnost serviran je iz Maksimirske 128 u četvrtak ujutru… Ante Čačić pojavio se na trening i održao prigodno slovo igračima koji su pali u nesvijest kada su ga vidjeli.

Naime, Čačić je preiskusan da bi dao ljudima iz kluba i najmanji argument kojim bi oni stekli adut u rukama tijekom pregovora oko raskida. A nedolazak na posao bio bi upravo to. Međutim, pitanje je zašto se nitko nije odvažio iz uprave kluba iskomunicirati odluku o razlazu u srijedu navečer. Nitko nije pronašao shodno uzeti mobitel i javiti Čačiću da ga se očekuje u klupskim prostorijama na “čašici razgovora”, a ne trenerskoj kabini ispod južne tribine Maksimira.

I to je samo još jedna detalj o nesposobnosti koja caruje u Maksimiru a koja se polako pretvara u grotesku. I razlog za ismijavanje svima onima koji već godinama priželjkuju pad Dinama.

“Ako nam neko dođe glave, biće to mangupi u našim redovima”, poznat je citat koji se lako može implementirati u Dinamovu svakodnevicu. Zbog borbe za svoje sinekure počeli su rušiti klub iznutra. Prva misija - doći do prevlasti na Skupštini im je prošla uz vjetar u leđa raznih interesnih skupina. No, malo tko je mogao pretpostaviti da će im trebati točno dva tjedna da krenu rušiti sve preostalo.

I ptice na grani su znale da je Ante Čačić bivši ako ne dobije Šibenik i Lokomotivu. U ozbiljnim klubovima mogli su iskoristiti vrijeme od Gorice do Šibenika da razgovaraju s kandidatima. Da nazovu Igora Bišćana i Nenada Bjelicu, ispitaju teren. Da cimnu Zekića u Koprivnicu, podijele razmišljanja s Jakirovićem, osluhnu kako je Tomiću u Emiratima

Međutim, novim članovima Uprave je tih dana bilo bitnije razmišljati kome će sve uzeti službene automobile i bušiti Darija Šimića jer se ovaj odvažio negdje u javnosti reći da Čačić nije dugoročno rješenje za Dinamo.

I sada, dva dana uoči utakmice koja ti može donijeti naslov ili te baciti u priličan “knock-down” i dati Hajduku krila - trening vodi smijenjeni trener, igrači se čude a Uprava luta… Kao što su lutali tijekom prijelaznog roka. Zapravo, to nije bizarno. To je neprofesionalno, sramotno i to je igranje s institucijom Dinama!

Svaki navijač Dinama mora se sramiti zbog ovih događaja i zapitati se koja je uopće budućnost “modrih” kada ih vode takva skupina koja više energije troši na međusobna podmetanja i bacanja klipova pod noge nego se bavi poslom za koji su izabrani i dobro plaćeni.

Pedro će u slučaju kiksa protiv Lokomotive ispasti Roy Ferenčina. Niti kriv niti dužan. Naime, on će voditi tek jedan jedini trening prije utakmice koja će, ponavljamo, bitno odrediti sudbinu Dinamovog pohoda na obranu naslova.

Što se kandidata tiče, jasno je da su u prvom startnom redu Nenad Bjelica i Igor Bišćan. Zoran Zekić ima taj fajterski gard koji navijači vole. Naravno, ima i znanje. Jakirović je predodređen da bude trener Dinama. Jednog dana. A prilično se nemušto kroz medije gura ime Gonzala Garcije koji je, navodno, kandidat Darka Podnara. Znaju se, eto, iz PuleGarcia definitivno ima ovu sezonu kao dobru referencu. Međutim, netko Podnaru treba reći da njegov favorit neće imati vremena kao u Istri da jednu sezonu bude deveti, pa sedmi da bi u trećoj napravio rezultat. Dinamo je dimenzija više… I to bi članovi Uprave trebali shvatiti što prije i konačno se počeli ponašati u skladu s time.




Tagovi

Ante ČačićGNK DinamoVlatka PerasDarko Podnar

Ostale Vijesti