Gotov posao – Hazard je novi igrač Reala, otkrivena cijena i datum predstavljanja

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.05.19. | 17:01

Konačno poznata sudbina belgijske zvijezde.

Čini se kako je konačno završena trakavica vezana uz transfer Edena Hazarda. Kako prenosi ugledni francuski list L'Equipe, Real Madrid i igrač su postigli dogovor već prije nekoliko tjedana, a sada su doznali i visinu odštete koju će dobiti Chelsea za usluge njihovog najboljeg igrača.

Prema napisima istog izvora, otkriveno je i kada će Real konačno predstaviti Belgijca kao svoje novo pojačanje. To će se, naime, dogoditi odmah po završetku finala Europske lige u kojem će Bluesi igrati protiv gradskog rivala Arsenala. Iz džentlmenskog razloga da ne izaziva 'nered' u svlačionici Maurizija Sarrija, uprava Los Blancosa će se strpiti sa objavom ovog transfera, iako je sam Hazard u nekoliko navrata htio ranije to odraditi. Upravo je danas dao znakovitu izjavu.

 

 

„Donio sam odluku. Htio sam da to bude obznanjeno i ranije, ali to se još nije dogodilo. Ja i dalje čekam, kao i vi. Bez obzira na naš konačni rezultat u prvenstvu, to nema nikakvu ulogu. Ja sam već donio odluku i to je to. Već sam obavijestio i klub prije nekoliko tjedana“, rekao je Eden Hazard.

Sve je jasno. Hazard ovog ljeta prelazi u Real Madrid, a L'Equipe prenosi kako će odšteta iznositi 100 milijuna eura (uz još nepoznatu visinu potencijalnih bonusa). Cijena je to s kojom u Londonu moraju biti itekako zadovoljni, s obzirom na to da je Hazard odbio produženje aktualnog ugovora koji bi mu istekao sljedeće godine.

Očito je da bi uprava Chelseaja davno iskomunicirala navijačima da je Hazard odlučio potpisati novi ugovor i ostati na Stamford Bridgeu. Ovako im nije u interesu razjariti navijače koji bi 28-godišnjeg krilnog napadača mogli 'uzeti na zub' uoči europskog finala, a pritom i zamjeriti upravi jer prodaje svoju glavnu zvijezdu.

 

 

S druge strane, treba dodati kako je Real već obavijestio direktno jednog igrača na kojeg neće računati. Riječ je o Keyloru Navasu na kojega trener Zinedine Zidane više neće računati sljedeće sezone te bi kostarikanski vratar sljedeće subote trebao odigrati svoju posljednju utakmicu za Galacticose.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

transferiEden HazardKeylor Navas

Ostale Vijesti