Gorica zaradila 2,5 milijuna kuna na igraču kojem ugovor ističe za četiri mjeseca

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.02.20. | 20:16

Novi izvrstan posao Mindaugasa Nikoličiusa i ostatka društva.

Kao što se pisalo proteklih dana, Zwolinski je dogovorio suradnju s poljskim prvoligašem Lechiom iz Gdanska, ali suprotno prvotnim očekivanjima devetka Gorice odmah će napustiti klub za što će biti i više nego pristojno nagrađena.

Naime, poljskom napdaču za četiri mjeseca ističe ugovor, a iako se u početku mislilo kako će Zwolinski odraditi sezonu do kraja u dresu Gorice pa tek onda na ljeto pristupiti svojem novom poslodavcu, proces njegovog napuštanja HNL-a ubrzao se nakon što su Gorica i Lechia dogovorili odštetu za 26-godišnjaka koji je u Turopolje stigao u ljeto 2018. godine.

Iako je klub mogao napustiti potpuno besplatno za četiri mjeseca kada mu ističe ugovor, Lechia ga je odmah htjela u svojim redovima, a taj njegov ubrzani dolazak platili su 350 tisuća eura sudeći prema podacima dostupnim na transfermarktu.

Nakon Marija Marine, ovo je za Goricu drugi izlazni transfer ove zime, a ukupno su od ta dva transfera zaradili nešto manje od 500 tisuća eura. Budući da su obojica nogometaša u klub stigli bez da je za njih plaćena odšteta, slobodno možemo zaključiti kako su u Gorici ove zime jako dobro poslovali.

Zwolinski je odmah po svojem dolasku u HNL pokazao svoju kvalitetu te je zabio nekoliko jako bitnih pogodaka za svoj novi klub od kojih se najviše ističe onaj na Poljudu kada je Gorica u svojoj prvoj sezoni u HNL-u slavila na neugodnom gostovanju u Splitu (0:2) te onaj na Rujevici kada je momčad iz Turopolja slavila rezultatom 1:2.

Dodajemo za kraj kako je njegova trenutna tržišna vrijednost okruglih milijun eura, a trener Gorice Sergej Jakirović na ovaj način do kraja sezone ima na raspolaganju samo jednog središnjeg napadača, a riječ je o Cherifu Ndiayeu.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

EkstraklasaLechia GdansktransferiZimski prijelazni rokMindaugas NikoličiusHNK GoricaLukasz Zwolinski

Ostale Vijesti