Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Gorica odbila Osijek, Leovac radi na raskidu s Dinamom, ali bi i dalje ostao u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.12.21. | 08:49

Zimski prijelazni rok bit će jednako zanimljiv kao jesenski dio prvenstva!

Prvo je priča bio Petar Bočkaj i njegov prelazak u Dinamo, zatim se krenulo 'naklapati' o Marku Toliću i mogućem prelasku u Gradski vrt, da bi se onda u sve te glasine uključio Kristijan Lovrić nakon što je stisnuo 'follow' Osijeku na Instagramu. Istina, malo je to mesa da bi se napravila kvalitetna juha, ali na Facebooku i Twitteru su priče krenule, a mnogi mediji to objeručke prihvatili i krenuli sa serviranjem priče. Juha doduše nije kvalitetna, ali je juha. Sav potreban materijal da bi se ista napravila je tu, baš kao što postoje svi preduvjeti da Osijek sad krene po svojeg kapitalca kojeg je Bjelica najavio u razgovoru za Germanijak prije nešto više od mjesec dana.

Sportske novosti navode kako je u konačnici ponuda i poslana. Iako, oprezno, jer nema nikakve potvrde od Nenada Črnka, osobe kojoj takve stvari nije problem izgovoriti. On je istaknuo kako klubovi u Hrvatskoj nemaju novaca za Lovrića, a uz to je dodao da ima potvrdu nekih stranih klubova koji su iznimno zainteresirani za prvom violinom Gorice.

Lovrić je također netko tko više gleda prema inozemstvu. Ne samo zbog financija, iako i njih treba uzeti u obzir kad znamo da je prije Gorice igrao za Lokomotivu i Kustošiju, već i zbog toga što smatra da mu je krajnje vrijeme da napravi iskorak. I u pravu je, nedavno je proslavio svoj 26. rođendan i ako je nekad idealno vrijeme da se okuša na većoj pozornici, onda je to sad. Neovisno o tome koliko će on biti dominantan u dresu Gorice, upitno je može li s time dogurati do pozicije standardnog reprezentativca Hrvatske. Svako toliko dobije neki pretpoziv, debi je već odradio, ali za nešto više od toga… Teško.

Imena klubova koji prate Lovrića trenutno nisu poznata, s tim da postoje naznake da je njegovo ime podcrtano u klubovima kao što su Dinamo Kijev, Genoa i Celtic. Tako je bilo unazad manje od godine dana, a ne vjerujemo da su ga spomenuti klubovi odlučili 'prekrižiti'.

Osijek je pak miljenike svojih navijača prodao u redove najvećeg rivala. I tko god što rekao, Bjelica zna posao. On nije slučajno odlučio prodati Bočkaja, baš kao što sigurno ima neko rješenje spremno u rezervi. Sofascore ga je proglasila najbolje ocjenjenim igračem lige, ali parametri koje oni vrednuju relevantnim nerijetko se kose s onime što gledamo na terenu. Defenzivni veznjak kojem je primarni cilj destrukcija suparničkih napada sigurno neće dobiti ocjenu kakvu zaslužuje, a ona se smatra relevantnom. Bočkaj je odigrao jako dobru, čak se može reći i sjajnu jesen, ali ipak je malo previše reći da je najbolji igrač HNL-a. Toga je svjestan on sam, baš kao i sada mu već bivši strateg Bjelica.

Strateg bijelo – plavih ima nekoliko imena koje bi volio dovesti u svoje redove, a kako ste mogli doznati na Germanijaku, jedan od njih je i Dario Špikić iz Dinama. Ponuda za njega je, navodi Index, odbijena. Isto kao što je je navodno odbijena ponuda teška 2.5 milijuna eura za Lovrića. No, polako, u Hrvatskoj se nitko ne razbacuje milijunima eura pa da onda ostane praznih ruku. Naravno, bilo je i toga, ali ne previše…

Ono što Bjelicu zapravo najviše zanima je status – Marina Leovca. Prema neslužbenim informacijama, Leovac s Dinamom radi na raskidu ugovora. Ako se to dogodi, vrlo vjerojatno će karijeru nastaviti u Osijeku. S Bjelicom je radio u dva navrata, on poznaje trenera, trener vjeruje u kvalitete igrača i suradnja je to koja u svakom pogledu ima smisla. Odlaskom Bočkaja, jedini lijevi bek u momčadi ostao je Mario Jurčević. Slovenac je kvalitetan igrač, ima sjajan ubačaj, ali jednako tako momčad koja se bori za titulu prvaka mora na jednoj poziciji koju mnogi vole nazivati deficitarnom imati barem dva kvalitetna rješenja.

Također, od Špikića ne odustaju u Gradskom vrtu. Dinamo se trenutno pravi 'hard to get', ali transfer je to koji ima smisla. Naročito još ako Plavi realiziraju ovog siječnja ono na čemu rade od početka listopada…


Tagovi

Petar BočkajOsijekKristijan LovrićMarin LeovacDario ŠpikićHNK Gorica

Ostale Vijesti