Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Osijek želi veznjaka Dinama, ali nije riječ o Marku Toliću!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 09:35

Sprema li Nenad Bjelica novogodišnji poklon svojim navijačima koji su teško prihvatili odlazak Petra Bočkaja u Dinamo?

Petar Bočkaj, igrač koji je imao status miljenika navijača Osijeka, praktički je preko noći posato stanovnik Maksimira, a iako su ga do prije svega sedam dana simpatizeri "bijelo – plavih" naprosto obožavali i na njega gledali kao klupsku ikonu, prelazak u glavnog konkurenta za osvajanje naslova prvaka ih je iznimno naljutilo. No kako je vrijeme odmicalo, ljutnju je zamjenilo razočarenje. Jer, argumenti koje je Osijek imao bili su sve jači. Bočkaj je ulazio u posljednju godinu ugovora, ponude za njega nije bilo više od godinu dana kada su ga htjeli u Saudijskoj Arabiji a i želja samog Bočkaja da se vrati u klub za koji navija bila je jasan pokazatelj da bi ovo u konačnici mogao biti dobar posao za Osijek.

Nenad Bjelica dan nakon objave transfera javno je napisao kako je to bila njegova odluka te da stoji iza nje. Neslužbeno doznajemo da je Osijek zaradio 2,3 milijuna eura na tom transferu, s tim da se Bočkaj odrekao dijela koji mu je ugovorno pripadao u slučaju transfera, baš kao i da je Osijek zadržao postotak od sljedeće prodaje.

Iako je javnost odmah krenula špekulirati koga bi Osijek trebao dovesti kao zamjenu za Peru Bombarderu, izgleda kako od onih najvećih želja neće biti ništa. Kristijan Lovrić stisnuo je 'follow' Osijeku na društvenim mrežama, ali to je u potpunosti nevažno. Nenad Črnko za svojeg najboljeg igrača i povremenog reprezentativca traži minimalno 2.5 milijuna eura, a taj iznos, prema našim informacijama, Osječani nisu voljni tek tako isplatiti. Spominjao se i Marko Tolić, plemeniti veznjak zagrebačkog Dinama koji svojim malonogometnim potezima, rolicama i biciklama nerijetko oduševi simpatizere Plavih, ali njegova uloga u momčadi nije onakva kakvu – mnogi su tog mišljenja – Tolić zaslužuje.

Na društvenim mrežama Tolić je napisao 'last dance' kao opis na jednu fotografiju, čime je jasno aludirao na svoj mogući odlazak iz kluba. No, nikakvih konkretnih informacija po pitanju njegovog možebitnog transfera zasad nema, ali je zato procurila informacija da je jedan drugi igrač iz Dinama meta Osijeka u zimskom prijelaznom roku.

Germanijak doznaje da je Osijek jako zainteresiran za Darija Špikića, talentiranog krilnog napadača Dinama koji je u klub stigao ovog ljeta. Špikić se nije uspio nametnuti u Dinamu, u ovoj sezoni odigrao je tek jednu utakmicu s punom minutažom a od krilnih napadača od njega su u boljoj poziciji, manje više, svi. S druge strane, činjenica da ga Nenad Bjelica želi u svom kadru dovoljno sugerira što bi mogao dobiti u Gradskom vrtu igrač koji u ožujku puni 23 godine i izlazi iz kategorije "mladih nada".

Špikića Osijek želi odmah, ali tek treba vidjeti hoće li klubovi pronaći zajednički jezik. I kakav je stav samog Špikića.

Prijelazni rok još službeno nije ni počeo, a transfera i priča već sad ne nedostaje!


Tagovi

Dario ŠpikićDinamo ZagrebOsijekPetar Bočkaj

Ostale Vijesti