Unatoč golu Gojaka, BiH poražena na gostovanju u Grčkoj

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.10.19. | 22:45

Izabranicima Roberta Prosinečkog trebala je pobjeda u Ateni...

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras se sastala s domaćinom Grčkom. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 1-1, a izabranici Roberta Prosinečkog morali su nadoknađivati zaostatak, nakon što je Pavlidis u 30. minuti zabio za vodstvo Grka.

S obzirom da je ranije Finska pobijedila Armeniju (3-0), Bosna i Hercegovina morala pobijediti u večerašnjoj utakmici ukoliko je htjela zadržati šanse za prolazak na Euro. Kao spasitelj ambicija 'Zmajeva' mogao se ispostaviti jedan igrač zagrebačkog Dinama. Riječ je o Ameru Gojaku koji je u 35. minuti utakmice zabio nakon ubačaja s lijeve strane Seada Kolašinca.

Igrač Modrih u dresu reprezentacije briljira u posljednje vrijeme – ovo mu je četvrti gol u posljednja tri susreta, zabio je dva Lihtenštajnu i jedan Armeniji.

Ipak, Bosna i Hercegovina će teško vidjeti europsku smotru jer su u 88. minuti primili pogodak nakon što je Kovačević nesretno ugurao loptu u vlastitu mrežu. Porazom 2-1 u Ateni, BiH se poprilično udaljila od EP-a, a trenutno zaostaju čak pet bodova za drugoplasiranom reprezentacijom Finske.

U drugoj utakmici skupine, Italije je 'petardirala' slabašni Lihtenštajn s 5-0. U strijelce su se upisali Bernardeschi (2'), Belotti (70', 90+2'), Romagnoli (77') i El Shaarawy (82') te tako potvrdili prvo mjesto u skupini.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Robert ProsinečkiKvalifikacije za EuroGrčka nogometna reprezentacijaBiHIzet HajrovićAmer Gojak

Ostale Vijesti