Germania
Germania

Germanijak.hr postava 22. kola: Četiri hajdukovca, po dva igrača Dinama, Rijeke i Osijeka te jedan Puljanin (GRAFIKA/VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 07.02.22. | 14:54

Hajduk je uvjerljivo slavio u derbiju kola.

Iza nas je drugo proljetno kolo 1.HNL u kojem su sva četiri vodeća kluba upisali pobjede. U derbiju kola četvrti Hajduk je s 'četvorkom' u mreži nadvisio petoplasiranu Goricu. Rijeka je u sjajnoj utakmici nadvisila Lokomotivu (3:2), Osijek se namučio, ali na kraju sigurno slavio protiv Hrvatskog dragovoljca (3:1), a kolo je zaključeno Dinamovom pobjedom na Aldo Drosini (2:1).

Jedina utakmica koja je završila bez pobjednika bila je otvaranje kola između Slaven Belupa i Šibenika. Antonio Marin zabio je u 17. sekundi, jedan od najranijih pogodaka u povijesti HNL-a. Slaven Belupo je izjednačio u 17. minuti, pogotkom Alena Grgića. Furiozni početak nagovijestio je efikasnu utakmicu, no do kraja dvoboja nismo vidjeli novih pogodaka iako su igrači Farmaceuta u dva navrata tresli gredu.

Za derbi protiv Gorice, Valdas Dambrauskas promijenio je formaciju u 3-4-1-2 kako bi novo pojačanje Bijelih Ferro dobio priliku u udarnih 11. Posuđeni Portugalac iz Benfice uzvratio je 'uslugu' svojim prvijencem već u 3. minuti na asistenciju Filipa Krovinovića iz slobodnog udarca. Bijeli su udvostručili svoju prednost pogotkom Marka Livaje s bijele točke. Livaja je potom fantastičnom loptom asistirao Janu Mlakaru za 3:0, a onda i zabio za konačni rezultat na asistenciju Mikanovića. Livaja je, naravno, siguran za postavi kola, kao i Ferrao koji je na najbolji mogući način debitirao u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Krovinović se nametnuo asistencijom i generalnom dobrom igrom, a u postavu kola ušao je i Lovre Kalinić jedini golman koji je u ovom kolu sačuvao svoju mrežu netaknutom, a u tri navrata otklonio je neugodne udarce Kristijana Lovrića.

Ljepotica kola odigrala se na Rujevici između Rijeke i Lokomotive. Domaćini su na kraju slavili s 3:2 i nastavili pritisak na vodeći Dinamo. Apsolutni junak dvoboja bio je Robert Murić koji je prvo zabio iz kornera, a onda i fantastično pogodio s ruba kaznenog prostora. Uzvratio je Marko Dabro još jednim lijepim pogotkom, no Rijeka je ponovno stigla na dva razlike dvije minute kasnije pogotkom Harisa Vučkića. Konačni rezultat djelo je Sandra Kulenovića, ali Lokomotiva nije do kraja mogla do boda. Uz sjajnog Murića u postavu kola ušao je Lindon Selahi koji je odigrao jako dobru utakmicu u sredini Rijekinog veznog reda.

Nedjeljni program otvoren je dvobojem na Kranjčevićevoj između Hrvatskog dragovoljca i Osijeka. Dragovoljci su šokirali Osijek u ranoj fazi utakmice preko Bernarda Karrice, no Osijek je do kraja prvog dijela stigao do zasluženog izjednačenja golom Laszla Kleinheislera, a početkom nastavka i do preokreta golom Damjana Bohara iz kaznenog udarca. Konačni rezultat postavio je dosadašnji 'jocker s klupe' Mijo Caktaš svojim drugim pogotkom iz drugog dvoboja za Osijek. U postavu kola ušli su Kleinheisler i Mario Jurčević koji je dobru utakmicu zaključio asistencijom Caktašu.

U posljednjem susretu kola, Dinamo je stigao do pete uzastopne prvenstvene pobjede, ovaj put kod Istre 1961 na Aldo Drosini. Dinamo je dominirao, a do vodstva je stigao nakon udarca Mislava Oršića glavom na asistenciju Stefana Ristovskog. Dinamo je do odlaska na odmor mogao podebljati prednost, no Istra 1961 smanjila je u sudačkoj nadoknadi poluvremena. Luka Hujber uzeo je loptu Luki Ivnušecu i dodao do Roberta Miškovića koji precizno pogađa za 1:1. Dinamo je do pobjede stigao iz penala početkom drugog dijela, kazneni udarac izborio je Komnen Andrić, a realizirao ga je Oršić. Osim dvostrukog strijelca Oršića u postavu kola ušli su Josip Šutalo iz Dinama te Luka Hujber koji je do ozljede početkom prvog dijela bio najbolji igrač Istre, a dobru igru konkretizirao je i asistencijom.

POTEZ KOLA - Robert Murić

Ovdje ne trebamo pretjerano objašnjavati ovu odluku. Golove iz kornera vidimo iznimno rijetko, a oni se onda 'prepričavaju' desetljećima. Murić je i u ranijoj fazi utakmice probao zabiti iz kornera, ali je Ivan Nevistić teškom mukom izbacio loptu u korner. No, u drugom navratu Murić je pogodio cilj i zabio jedan od najljepših pogodaka ove sezone.

POSTAVA 22. KOLA (4-3-3):

22. KOLO 1.HNL:

Petak, 4.2.

Slaven Belupo - Šibenik 1:1

Subota, 5.2.

Gorica - Hajduk 0:4

Rijeka - Lokomotiva 3:2

Nedjelja, 6.2.

Hrvatski dragovoljac - Osijek 1:3

Istra 1961 - Dinamo 1:2

23. KOLO 1.HNL:

Petak, 11.2.

Šibenik - Hrvatski dragovoljac, 18:00

Subota, 12.2.

Lokomotiva - Istra 1961, 15:00

Dinamo - Gorica, 17:05

Nedjelja, 13.2.

Hajduk - Slaven Belupo, 15:00

Osijek - Rijeka, 17:30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHajdukHMNK RijekaHNK RijekaRijekaOsijekNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHNK GoricaIstra 1961Hrvatski dragovoljacSlaven BelupoNK ŠibenikLovre KalinićJosip ŠutaloFerroLuka HujberMario JurčevićLindon SelahiFilip KrovinovićLaszlo KleinheislerMislav OršićMarko LivajaRobert MurićGermanijak postava kola

Ostale Vijesti