Marko Prpic/PIXSELL  - Grafika Germanijak
Marko Prpic/PIXSELL - Grafika Germanijak

Germanijak.hr postava 18. kola: Show Murića i Livaje, Malenica dostojno mijenja Ivušića

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 07.12.21. | 14:20

Sedmici Rijeke potez kola, s tim da lob vođe Hajduka nije daleko…

U ovom kolu ipak je najviše zanimanja povukao za sobom najveći hrvatski derbi u kojem je Hajduk na Maksimiru slavio rezultatom 0:2. Ipak, to ne znači da na ogledima Rijeke i Hrvatskog dragovoljca ili primjerice onog odigranog u ponedjeljak između Istre 1961 i Slaven Belupa nismo mogli uživati u dobrom nogometu. Kvaliteta je u očiglednom porastu, a kao šlag na tortu nadamo se i dobrim rezultatima u Europi svih hrvatskih predstavnika dogodine.

18. kolo otvoreno je utakmicom između Gorice i Osijeka ove subote. Konačan rezultat bio je 1:1, a u postavu kola uvrstili smo jednog Osječanina. Marko Malenica imao je nekoliko izvrsnih obrana, a posebno se istaknula ona kad je Kristijan Lovrić škaricama pokušao ugroziti njegov gol. Primio je pogodak u ranoj fazi utakmice nakon spleta nesretnih okolnosti, ali taj pogodak ne ide toliko na njegovu dušu koliko na dušu obrane Osijeka.

Drugi kojeg smo izdvojili je Mile Škorić, kapetan Osijeka koji je u ovoj utakmici postao rekorder Osijeka po broju nastupa u 1. HNL. Treba reći kako je Škorić započeo akciju kod pogotka Osijeka. Njegovo dodavanje pronašlo je Matu Miloša koji je ubacio s desne strane, pronašao Amera Hiroša, koji potom fenomenalno zabija petom u stilu Thierryja Henryja. No, zbog slabije intervencije kod pogotka Gorice cijele obrane Osijeka, baš kao i zbog odlične konkurencije u ovom kolu, Škorić se nije našao u najboljih 11, s tim da je on 'prva zamjena'.

Nadalje, pogodak kojeg je zabio Hiroš je zaslužio da ga uvrstimo u najboljih 11, on se tu ipak neće naći. Razlog je također odlična konkurencija, ali i sama činjenica da je za horor start na Jurici Prširu zaslužio direktan crveni karton. Pečarić mu je pogledao kroz prste, ali krivica nije samo njegova već i od sudaca iz VAR sobe.

Bila je to jedna gruba utakmica s čak 10 žutih kartona (jedan crveni karton nakon dva žuta), ali usprkos svemu gledali smo dobar nogomet. Termin je bio čudan, naročito za HNL pojmove, ali utakmica je pomaknuta na 13 sati zbog straha od magle koja je na posljednjim utakmicama u Gorici čest gost Gradskog stadiona.

Druga utakmica u subotnjem programu bila je ona između Rijeke i Hrvatskog dragovoljca, a nju možemo prepričati samo tako da kažemo jedno ime – Robert Murić. Fenomenalnu utakmicu odigrao je veznjak Rijeke, postigao je svoj prvi hat – trick u karijeri, a teško je odabrati koji je pogodak bio bolji. Mi smo se nakon poduljeg razmišljanja odlučili na ona prvi, filigranski precizan udarac iz nekonvencionalne pozicije za šutiranje kakvog samo pravi majstori mogu pretvoriti u pogodak. A Robert Murić je pravi majstor…

Osim Murića, svoje je mjesto u najboljih 11 našao i Jorge Obregon koji je na utakmici upisao pogodak i asistenciju, a bio mu je to i prvi pogodak u HNL-u otkako je ovog ljeta stigao na Kvarner iz Varaždina.

Iako je 1. HNL bila rezervirana za derbi, prije toga smo uživali u susretu na Kranjčevićevoj u kojoj su Lokomotiva i Šibenik odigrali susret bez pobjednika (1:1). Od domaćina, u postavi kola našlo se mjesta za Nikolu Soldu kojeg je malo dijelilo od postizanja najljepšeg gola sezone u 1. HNL, dok smo od gostuju uvrstili kapetana Šibenika Marka Čurića – prvo zbog pogotka, a onda i prekrasne geste kojom poziva da svi uključe u akciju „Kiara želi život“ u čemu možete sudjelovati pozivom na broj 060 9003.

Što se tiče najvećeg hrvatskog derbija, iz tog ogleda smo u postavu kola stavili četvoricu gostujućih igrača, a to su Josip Elez, Dario Melnjak, Filip Krovinović i Marko Livaja.

Naravno, predvodnik je Marko Livaja koji se istaknuo prekrasnim pogotkom i asistencijom, ali odlične utakmice odigrao je i preostali trojac.

Iako pogodak Livaje u nekom drugom kolu može biti i potez kola, pokraj Roberta Murića ipak nije imao šanse…

Za kraj, tu je i ogled Istre 1961 i Slaven Belupa. Bio je to jedan jako važan ogled dva susjeda na prvenstvenoj ljestvici u kojoj su na kraju gosti put Koprivnice otišli sa sva tri boda. Odlične utakmice odigrali su Hadžić, koji se tako iskupio za promašeni jedanaesterac protiv Rijeke, te Božić, čije se odsustvo u obrani zbog ozljede itekako osjetilo u prethodnim ogledima.

POTEZ KOLA – Robert Murić

Pogodak za 2:0 je pravo malo remek djelo. Nema puno igrača koji bi iz te pozicije pucali, ali kad imate ljevicu poput Murića, onda vam je to nešto sasvim normalno. Fenomenalan udarac koji je od stative završio u golu, ni puno poznatija vratarska imena od Šubarića ovdje ne bi imala nikakve šanse. Spektakl u jednom udarcu. Bravo!

 

1.HNL, 18. kolo

Subota, 4. prosinca

Gorica – Osijek 1:1

Rijeka – Hrvatski dragovoljac 4:1

Nedjelja, 5. prosinca

Lokomotiva – Šibenik 1:1

Dinamo – Hajduk 0:2

Ponedjeljak, 6. prosinca

Istra 1961 – Slaven Belupo 1:2

 

1.HNL, 14.kolo

Srijeda, 8.prosinca

Rijeka – Osijek 17:00

 

19. kolo 1. HNL

Petak, 10. prosinca

Istra 1961 – Hrvatski dragovoljac 18:00

Subota, 11. prosinca

Lokomotiva – Hajduk 15:00

Rijeka – Gorica 17:00

Nedjelja, 12. prosinca

Osijek – Šibenik 13:00

Dinamo – Slaven Belupo 17:05

 

Germanijak.hr postava 18.kola 1.HNL

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

Robert MurićMarko LivajaGermanijak postava kolaGermanijak

Ostale Vijesti