Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Murićevi projektili i pokloni obrane Dragovoljca za kapitulaciju na Rujevici (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.12.21. | 18:54

Nevjerojatne greške obrane gostiju Riječani su iskoristili za preuzimanje čela HNL-a, a Murić za hat-trick

Nakon izbacivanja Dinama iz Kupa, Riječanima je dvoboj s Hrvatskim dragovoljcem u 18. kolu HNL-a došao kao naručen. Posljednja momčad prvenstva nije imala puno šanse u pohodu Rijeke na vrh tablice koji im se otvorio nakon remija Gorice i Osijeka. Slavili su Riječani s 4:1 uz poklone obrane gostiju koje nisu propustili realizirati.

Nisu gosti bili bez prilika, jednostavno je problem bio u realizaciji, a takve su imali na otvaranju utakmice. Petar Mamić ubacio oštro loptu na peterac u trećoj minuti gdje je u gužvi obrana Rijeke uspjela to očistiti. Dobre prilike imali su i u 12. minuti kada je Labrović zaustavio kontru istrčavanjem s vrata, a onda i u 14. minuti kada je povukao Mamić, a akciju udarcem s 15 metara preko vrata završio Viduka.

Sve te prilike koje nisu iskoristili stigle su na naplatu u 17. minuti. Goran Tomić je u ovom susretu odlučio odmarati Josipa Drmića, a priliku je dobio Obregon koji mu je vratio zgoditkom. Prvi napad Rijeke uslijedio je u toj minuti, a i poklon koji nisu mogli odbiti za vodstvo. Murić je prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor, tamo je nakon manje gužve Bagadur probao izbaciti loptu, ali je umjesto toga dodao Obregonu koji s četiri metra zabija za 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Mogli su Riječani povećati i u 25. minuti kada obrana Dragovoljca poklanja loptu Murića koji je pokušao udarcem, a lopta je završila u bloku i odbila se do Obregona. Napadač Rijeke u nastavku akcije šutirao je preko vrata.

Probudila se Rijeka tada i nastavila nizati prilike, a onda je uslijedio vjerojatno najljepši trenutak susreta u 44. minuti. Murić se namjestio s na udarac iskosa s vrha kaznenog prostora i uputio neobranjivi projektil za Šubarića. Njegova raketa završila je u mreži za vodstvo Rijeke od 2:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Već na otvaranju drugog dijela Murić ponovno zabija. Ponovno se dogodila nevjerojatna greška obrane Dragovoljca koju Riječani nisu propustili kazniti. Gnezda Čerin uputio sjajnu dugu loptu sa svoje polovice za Murića u prostor i činilo se da će do nje prvi stići Mamić. No, srećom po Rijeku, Mamić nije uspio zahvatiti loptu i praktički je poklonio Muriću koji mu se ušuljao iza leđa i zabio za vodstvo Rijeke od 3:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

 Kako smo rekli nisu gosti bili bez šansi, a jednu su uspjeli i iskoristiti. Bilo je to u 67. minuti kada su odigrali lijepu uigranu akciju nakon kornera koju je s ruba šesnaesterca zaključio Petković golom za 3:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Ipak, protiv raspoloženog Murića danas gosti iz Sigeta nisu imali šanse. Na sličan način kao i prvi njegov gol na ovom susretu pao je ovaj za hat-trick. Namjestio se na rubu kaznenog prostora i pogodio prekrasno u gornji kut Šubarića za vodstvo od 4:1

Pogodak pogledajte OVDJE.

Šubarić možda nije imao šanse s Murićem, ali zato je spasio goste od većeg poraza i postao crvena krpa za Issaha Abassa kojem je u nekoliko navrata obranio zicere. Rijeka je u ovom susretu imala 19 udaraca gol, a gosti su stigli otvorenog garda i uputili 14 udaraca prema vratima domaćih. Hrabro je Dragovoljac kapitulirao na Rujevici, a Rijeka vratila čelo tablice.

REZULTATI 18. KOLA HNL-A:

Subota

Gorica – Osijek 1:1

Rijeka – Hrvatski dragovoljac 4:1

Nedjelja

Lokomotiva – Šibenik (15:00)

Dinamo – Hajduk (17:30)

Ponedjeljak

Istra - Slaven Belupo (18:00)



Tagovi

HNK RijekaHrvatski dragovoljacHNLRobert Murić

Ostale Vijesti