Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Još jedan legendarni kapetan HNL-a na pragu odlaska u Kinu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 22:57

Interes za Milu Škorića pokazao je Changzhou Mighty Lions, stanovnik kineske Super lige iz grada Changzhoua.

Čini se kako bi dva kapetana velike četvorke HNL-a moglo zajedno put Kine ovih dana. I dok je Arijan Ademi riješio sve detalje trogodišnjeg ugovora s Beijing Guoanom, Germanijak ekskluzivno doznaje da bi i Mile Škorić mogao napustiti Osijek i nastaviti karijeru u Kini.

Za kapetana Osijeka zanimanje je pokazao Changzhou Mighty Lions, stanovnik kineske Super lige iz grada Changzhoua. Kako saznajemo, već je započelo početno ispitivanje te priprema terena za konkretne pregovore. Izvori Germanijaka uvjeravaju nas kako nije isključeno da oni brzo budu i završeni.

U Osijeku su spremni saslušati svaku ponudu. Izgradnja stadiona je prioritet i financijska injekcija iz Azije bila bi itekako dobrodošla u klupskoj blagajni. Činjenica je da igrači nisu dobili plaće za siječanj i veljaču sugerira da “cash flow” u Gradskom vrtu i nije baš u optimalnom stanju.

Isto tako, svjesni su u Osijeku da je red da se izađe Škoriću u susret i omogući mu da u smiraj karijere okuša u inozemstvu te riješi osobnu egzistenciju. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog tih 14 sezona (od kojih deset u nizu) koje je dao Osijeku u kojem je postao apsolutni klupski rekorder, nakon što je lani na vječnoj listi prestigao Bakira Beširevića.

Na koncu, niti sam Škorić nije imun na zov Kine. Ušao je u 32. godinu i svjestan je da se ovakve prilike ne propuštaju. Možda navijačima ne bi bilo drago jer je Škorić simbol Osijeka, ali nakon Kleinheislera, Belje, Ivušića koji su otišli za manje nego je to bilo za očekivati - zašto bi se koplja lomila na Mili Škoriću? Ako itko u svlačionici Gradskog vrta zaslužuje empatiju onda je to upravo Škorić!

Kako bilo, prijelazni rok u Kini traje do sredine travnja, ali ovaj posao bi se mogao realizirati u narednim danima. Dakle, nije isključeno da bi se u istom avionu mogli naći Arijan Ademi i Mile Škorić, dva kapetana koji su postali simboli HNL-a.



Tagovi

Mile ŠkorićNK OsijekKina

Ostale Vijesti