Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Mile Škorić za Germanijak: "Neka donesemo pozitivu iz Sofije pa da se grad digne na noge"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.08.21. | 16:00

Kapetan Osijeka je optimist uoči utakmice protiv CSKA-a koja se igra u četvrtak u Sofiji

Avion je čekao na pisti. Osijek je u srijedu rano ujutro krenuo prema Bugarskoj i prema novom izazovu. Apetiti su porasli. Pogon je arhiviran, HNL je dobro otvoren i jasno je da prolaz Osijeka u sljedeću fazu Konferencijske lige više ne treba gledati kroz prizmu iznenađenja, već nešto što bi trebalo postati konstanta za ovu momčad. Pitali smo kapetana Milu Škorića za očekivanja, ispalio je kao iz topa:

“Prolaz. Samo to me zanima i nema alternative. Mislim da smo u nekom uzletu, pozitivno smo otvorili sezonu i želimo otići korak dalje”, referirao je hrvatski reprezentativac koji je prije nekoliko dana produžio ugovor s Osijekom. Neki ga spominju kao i izglednog kandidata za mural ispred stadiona, ali Mile je skroman dečko koji zna da se puno znoja mora proliti za takve privilegije…

“CSKA nam je još neka vrsta nepoznanice. Malo smo ih analizirali, po dočeku u Sofiju ćemo imati detaljniji pregled. Znam da su puno promijenili od onih naših utakmica prije dvije godine. Da su načelno tvrda ekipa koja ima jako dobre pojedince i čini mi se da im je najveća opasnost upravo u toj individualnoj kvaliteti. Neki generalni stav je da neće biti nimalo lako s njima, ali i da se može. Nešto slično kao i protiv Pogona”, smatra kapetan Osijeka. O nekom konkretnom rezultatu s kojim bi Škorić bio zadovoljan nismo otišli daleko.

“Nećemo gatati i prognozirati. Želim rezultat koji će nas odvesti dalje. Hoće li to biti jedan gol u dvije utakmice ili nešto drugo, manje mi je bitno. Želim ovaj Osijek vidjeti korak dalje…”.

Jasno i konkretno. Za to će trebati ponoviti dobre igre s početka sezone. Osijek je još uvijek bez poraza, ima dvije HNL pobjede (Šibenik, Hajduk) i remi s Belupom. Protiv pogona igrala se “nula” u Poljskoj, dok je u uzvratu bio dovoljan gol Kleinheislera.

“Stanje je dobro, svi smo zdravi i to je najbitnije. Ulazak u sezonu bio je upravo onakav kakvim smo se nadali. Okej, bila je tu zadnja utakmica protiv Belupa u kojoj nismo zabili, ali mislim da smo u nekom defenzivnom segmentu odigrali dobru utakmicu jer nam nisu pucali na gol. Dižemo se iz tjedna u tjedan i veselim se svakoj novoj utakmici jer znam da možemo pokazati puno onoga što navijači žele vidjeti”, jasan je Škorić koji sa statusom straosjedioca u Gradskom vrtu ima vrlo dobar pregled igre po pitanju procjene koliko ovaj Osijek diže navijačku armiju u gradu na Dravi.

“Pa grad se diže na noge što me jako veseli. I kao igrača, kapetana i nekoga tko je ovdje jako dugo. Protiv Pogona je bilo sjajno a vjerujem da će na uzvratu biti još bolje. Samo da donesemo pozitivu sa sobom iz Sofije”.

Mile Škorić igrao je prije dvije godine protiv istog protivnika. Utakmica je odvedena na penale nakon što je Majstorović golom anulirao prednost gostiju iz prve utakmice. Ipak, udarci s kreča bili su kobni za Osijek.

“Definitivno su ostali dužnici, ali ovo je druga utakmica. Sjećam se da je bilo tvrdo u obje utakmice i da smo pali na lutriji penala. Sada su ipak druga vremena, zreliji smo, bogatiji za iskustvo i kvalitetu te vjerujem da ćemo izbjeći scenarij od prije dvije godine”, poručio je Mile Škorić za kraj.

Utakmica u Sofiji igra se u četvrtak s početkom u 19 sati uz izravan prijenos na programu HNTV-a.


Tagovi

Mile ŠkorićOsijekCSKA Sofija

Ostale Vijesti