Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Dinamo krenuo po Diona Drenu Belju, ali on je na korak od Bundeslige! Otkrivamo ime kluba

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.01.23. | 15:00

Za Belju je u Osijek došla ponuda iz Njemačke, iz Augsburga, koja je niža od nekih ranijih, ali klub je pristao na transfer. A onda se u priču uključio Dinamo, međutim, u ovom trenu Beljo je puno bliže Bundesligi, čeka se samo njegov pristanak za odlazak. Transfer je težak nešto više do tri milijuna eura

Dion Drena Beljo, mladi napadač Osijeka, koji je pravo osvježenje zadnje dvije sezone HNL-a, prvo u dresu Istre zatim i Osijeka, Dinamova je želja ovog prijelaznog roka. To sad više nije u fazi nagađanja i puke ideje, maksimirski je klub krenuo u akciju, Beljo ima konsenzus u modrim redovima, od trenera Ante Čačića, do kompletne Uprave, svi oni koji se u Maksimiru bilo što pitaju, dali su zeleno svjetlo za ovaj transfer.

U vrijeme kad su u Dinamu oko mnogočega razjedinjeni, u vezi Belje svi su jednoglasni, on je igrač koji treba Dinamu i koji bi mogao biti veliki Dinamov kapital idućih godina. Ne samo to, u situaciji kad nimalo nije nemoguće da klub napusti Bruno Petković, jer se o tome sve više šuška, Dinamov bi napad ostao na Josipu Drmiću i Mahiru Emreliju, možda i Sandru Kulenoviću, kojeg Modri uvijek mogu povući s posudbe u Lokomotivi i strijelac poput Belje svakako bi već ovog proljeća mogao biti pojačanje za Dinamo.

U startu se činilo da je Beljo Dinamu preskup, Osijek je još nedavno za njega tražio pet, šest milijuna eura, odbijali su u Gradskom vrtu za njega ponude od oko četiri milijuna. Međutim, jedna od ponuda iz Bundeslige zadnjih dana, koja je ispod te svote zaintrigirala je Osječane, koji, očito, žude za nekim transferom i ne inzistiraju više na istim gabaritima ove zime i priča je poprimala sve ozbiljnije razmjere. Saznajemo da se radi o Augsburgu!

Tada se u igru ubacio Dinamo, to je bila ponuda kojoj su Modri mogli parirati i odgodili su završetak tog posla s Nijemcima, ali bundesligaš nije odustao, naprotiv, bivao je sve ozbiljniji. Pregovori sa svih strana su se zakuhali, ali, u srijedu poslijepodne, izgleda, Beljo se jako primaknuo odlasku u Njemačku! Zadnji razgovori s Dinamom nisu donijeli konačno rješenje i dogovor, Modri nisu željeli ići preko nekih svojih gabarita, Osijek je također skloniji ponudi iz Njemačke i Beljo je trenutno na korak do odlaska u Bundesligu.

Inače, predstavnici Augsburga stigli su u Umag da bi dovršili posao s Osijekom i Beljom, a kako sati odmiču, DDB je sve bliži Njemačkoj i sljedećih dana sve bi moglo biti zgotovljeno, načelno su svi detalji dogovoreni, čeka se još samo igračev konačni pristanak. Ili, možda, nova Dinamova ponuda, iako ona u ovom trenutku nije izvjesna. No, već se puno puta mijenjao tijek pregovora oko Belje, nikad se ne zna. Jasno je svima da bi njegov dolazak u Dinamo bio pun pogodak, da bi za mladog igrača bio dobra međustepenica, međutim, Dinamova ponuda dosad nije bila dovoljna, a Nijemci i Osijek pritišću.

Dakle, ne radi se ipak o Borussiji Mönchengladbach, koja se ranije spominjala kao najveći interesent, Augsburg je ipak bio konkretniji Ono što je trenutno gotovo sigurno jest da Beljo napušta Osijek, u okolnostima kakve su trenutno na pregovaračkom stolu, njegov ostanak u Gradskom vrtu najmanje je izvjestan. E sad, hoće li to biti Augsburg ili Dinamo, ostavimo još malo vremena. Transfer Belje u Njemačku, ostvari li se, bit će težak oko tri milijuna eura, plus bonusi i mogući postotak idućeg transfera. A prihvati li Beljo transfer, mogao bi postati suigrač Davida Čoline, koji je također na pragu transfera u taj klub.



Tagovi

Dion Drena BeljoGNK DinamoAnte ČačićNK Osijek

Ostale Vijesti