Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Čačić odlučio zadržati KTC-a do kraja ugovora, a nekadašnji hit-stoper sve je dalje od ozbiljne uloge

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 11.01.23. | 08:45

Kevin Theophile-Catherine ugovor s Dinamom ima do ljeta. Iako se nagađalo da bi ove zime mogao napustiti Maksimir sporazumnim raskidom, Ante Čačić ne želi ga se odreći, mogao bi mu biti važan igrač na proljeće

Na Dinamovim pripremama u Rovinju nekako je najmanje galame oko zadnje linije. Tu se. više-manje, zna tko ima kakav status, tko je na kojoj poziciji. Stefan Ristovski i Robert Ljubičić glavne su opcije za desni i lijevi bok, Josip Šutalo, naravno, prva stoperska violina, a njegov partner je Dino Perić, kojega Ante Čačić neizmjerno cijeni. Bude li sve normalno, upravo bi ta četvorka trebala činiti zid ispred Dominika Livakovića na startu proljetnog dijela sezone. Bude li sve normalno...

Jer, iako, što se obrane tiče, sve trenutno izgleda idealno, tu se stvari brzo mogu promijeniti. Jedna prava tržišna ponuda za Josipa Šutala, koja se već dulje iščekuje, može poremetiti tu hijerarhiju i dovesti Čačića u dvojbe. Naime, ne zaboravimo da se nakon teške ozljede vraća Boško Šutalo, međutim, on u Rovinju još trenira odvojeno od momčadi, pitanje je hoće li u četvrtak protiv Celja u pripremnoj utakmici dobiti svoje prve minute nakon kolovoza i tog nesretnog trenutka na Šubićevcu. Ozlijeđen je i Rasmus Lauritsen, koji je, neobično, već na početak priprema došao ozlijeđen, jiš uvijek se nije oporavio, niti on nije u punom pogonu i trenira po posebnom programu. No, zato je tu - Kevin Theophile-Catherine. Puno se tijekom jeseni pisalo o njegovom statusu, KTC je u zadnjoj godini odnosno, sad već u zadnjih šest mjeseci ugovora. U Dinamu su razmišljali o mogućnosti da već na zimu dogovore s Theophileom prijevremeni raskid, kao što su učinili s Emirom Dilaverom i da Francuz pola godine ranije napusti Maksimir. Ima visok ugovor, oko 900 tisuća eura godišnje i bila je to prilika da se malo olabavi maksimirska blagajna.

Ali, Kevin Tehophile i dalje je u Dinamu, odrađuje svoje, vjerojatno zadnje pripreme s Dinamom, no, sudeći po onome što vidimo u Rovinju, nije nemoguće da će na proljeće imati dobru minutažu u ideji Ante Čačića. Dinamov trener/sportski direktor nije ga se želio samo tako odreći, svjestan je da se lagodna situacija sa stoperima može preko noći promijeniti, a Theophile uvijek dobro dođe kao alternativa. On se ne buni na taj status, svjestan je da mu uskoro istječe ugovor i da ne može biti prva opcija, ali spreman je, kažu svi, do kraja profesionalno odraditi svoj ugovor i maksimalno se na terenu boriti kad dobije priliku. S obzirom na ozljede Boška Šutala i Lauritsena, Theophile trebutno slovi kao prva zamjena, no, kažemo, ode li do kraja prijelaznog roka Josip Šutalo, mogao bi Theophile ponovno postati starter. Zato u Dinamu nisu htjeli inzistirati na Theophileovu odlasku, neka čovjek odradi ugovor do kraja, štoviše, mogao bi na proljeće biti i važan igrač.

A onda na ljeto, vjerojatni rastanak nakon pet godina u Maksimiru. Iako, ostavimo malu mogućnost da se i to promijeni, da Theophile potpiše i novi ugovor s Dinamom, naravno, s mnogo nižim svotama. Njemu je u Zagrebu dobro, rijetko gdje će mu biti tako ugodno i lagodno, ne treba zato zanemariti tu opciju. Dok je Theophile, dakle, Čačiću i dalje potreban i ne želi ga se odreći, Danac Rasmus Lauritsen, sve je dalje od ozbiljnije uloge u Dinamu. Simpatični i vječno nasmijani Ras, od velikog otkrića kad je došao u Dinamo i čovjeka sa šireg popisa danske reprezentacije, došao je, eto, u situaciju da je trenutno tek peti u Dinamovoj stoperskoj piramidi. Sad se i ozlijedio, neće proći ove pripreme i tko zna čemu se uopće može nadati na proljeće. Jer, ima Dinamo i mlade stoperske snage, Morena Živkovića i Jakova Gurlicu, koji bi mogli upisati prve seniorske minute tijelom nastavka sezone. Lauritsen na ljeto ulazi u zadnju godinu ugovora, stoga nije nemoguće da će u srpnju Modri rješavati njegov 'slučaj', da će Danac na ljeto otići iz Maksimira.

Kako se sve okrenulo, Kevinu Theophileu, koji je već više puta bio otpisan i na izlaznim vratima Maksimira, opet rastu dionice, iako mu je ugovor pri kraju, a Rasmus Lauritsen, koji je figurirao kao sigurni starter i potencijalno dobar transfer, sad je sve dalje od ozbiljne uloge u modrom dresu.



Tagovi

GNK DinamopripremeKevin Theophile-CatherineAnte Čačić

Ostale Vijesti