Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Dolazaka nema, a moguć je odlazak još kojeg važnog igrača, Monaco daje 20 milijuna za Šutala!?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 10.01.23. | 08:34

Ante Čačić ne želi krcati svlačionicu igračima i zasad ne inzistira ni na jednom dolaznom transferu. S druge strane, šuška se da bi uskoro mogle doći ponude za još nekoga od brončanih Vatrenih

Nakon slobodnog dana u ponedjeljak, Dinamovi nogometaši nastavljaju danas s pripremama za nastavak sezone. U rovinjskom hotelu Lone zasad je sve nekako mirno, nema bombastičnih najava, Ante Čačić naizgled mirno sprema momčad za ono što slijedi na proljeće. Pitali smo ga u prolazu ima li kakvih novosti kad su u pitanju transferi, planiraju li u Maksimiru dovesti neko novo ime, osvježiti svlačionicu. No, Čačić se samo zagonetno smješka, u stilu 'nikad ne znamo što nosi novi dan'. I da, ne znamo hoće li se u utorak tijekom dana štogod promijeniti, ali trenutno nema naznaka da bi Dinamo do završetka priprema (četvrtak) mogao nekoga dovesti. Tri imena koja su se spominjala kao potencijalna pojačanja početkom godine, Laszlo Kleinheisler, Dion Drena Beljo i Josip Brekalo, nisu nimalo blizu Dinamo. Kleinheisler je blizu odlaska u Panathinaikos, oko Belje i nema velikih vijesti kad je Dinamo u pitanju, a priča vezana za Brekala stala je na početku, na ideji kako bi njegovim dolaskom Dinamo mogao popuniti rupu nastalu odlaskom Mislava Oršića.

"Nemamo potrebe dovoditi igrače, ako nitko ne ode", više je puta u zadnje vrijeme ponovio Čačić, govorio je tako i tijekom jeseni, jednostavno, on nije trener koji želi nakrcavati svlačionicu, jer vjeruje da u njoj ima dovoljno resursa za ostvarivanje svih ciljeva u nastavku sezone. Činjenica jest, Dinamo je brojčano odlično pokriven na većini pozicija pa i na krilu, gdje je ostao bez Oršića. Pisali smo već kako za dva mjesta, na desnoj i lijevoj strani, konkuriraju Ivanušec, Špikić, Menalo, Bočkaj i mladi Rukavina, a tu je i Emreli, koji, ako zagusti, uvijek može pokriti krilnu poziciju. No, po našem mišljenju, najtanji su Modri u samom vrhu napada. Tu su, uz spomenutog Emrelija, koji je dosad ipak bio u drugom planu, Bruno Petković i Josip Drmić.

Međutim, osim što Čačić u njima treba naći čovjeka koji će nadoknaditi brojne Oršićeve pogotke, uvijek postoji opasnost da se tu nešto promijeni. Pogotovo kad je Bruno Petković u pitanju. Naime, kad se priča o odlascima iz Dinama, najčešće se spominje u tim pričama spominje baš Petkovića. Iako, načuli smo, Petkoviću odlazak iz Maksimira nije neka 'sila', on nije tip koji u niskom startu čeka transfer, moguće je da bi se do kraja siječnja mogla otvoriti neka opcija, iako, isto tako, s druge strane dolazi informacija da je Petkovićev transfer izgledniji na ljeto. S obzirom da svi znaju da Drmić (koljeno) više nije u idealnom zdravstvenom stanju i da teško može odigrati baš svaku utakmicu, dojma smo da Dinamu ne bi bilo zgorega pojačati se baš u napadu. Doduše, uvijek postoji mogućnost, ako se i dogodi Petkovićev transfer da se s posudbe u Lokomotivi vrati Sandro Kulenović. E sad, je li on adekvatna zamjena, teško je reći. U Dinamu, očito, vjeruju da napadači, barem do ljeta neće biti problem, da stvari neće krenuti toliko po zlu da moraju panično dovoditi neko novo ime.

A osim Petkovića, uvijek su u pričama oko transfera i Livaković, Šutalo, Ivanušec..., to nije ništa novo. Ali, u ovom trenutku nema Dinamo nijednu službenu ponudu ni za jednoga od njih, iako iz stranih medija stiže informacija da je za Josipa Šutala zagrizao Monaco. Talijanski novinar Lorenzo Lepore vrlo samouvjereno na twitteru je najavio kako je francuski klub ušao u igru za taj transfer i spreman je platiti 20 do 22 milijuna eura. Te da bi idućih dana moglo biti nešto konkretnije na tu temu. Sve je to još uvijek glasina, no, sigurno ne bi bilo iznenađenje kad bi baš Šutalo bio sljedeći veliki Dinamov transfer. Jesenas je bio blizu Leipziga, u sličnim gabaritima, sad se govori o Monacu.

Kako god, prijelazni rok za Dinamo još nije završio odlaskom Oršića, Čačić bi mogao ostati bez još nekoga od stožernih igrača, što se, zapravo, i očekivalo. Međutim, očekivao se i veći promet u rubrici dolasci, a tu je još uvijek sve prazno.



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićJosip ŠutaloDominik Livaković

Ostale Vijesti