Germanijak doznaje: Zelenika odlazi u Njemačku, dogovor pada danas u Varaždinu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 16:25

Varaždinska jedinica uskoro će put Njemačke, ne bude li hrvatski prvoligaš imao što protiv

Oliver Zelenika na korak je do novog angažmana. Niko Kovač nije ga, unatoč prvotnoj želji, doveo u Wolfsburg, no sada bi Zelenika mogao u Kovačev matični klub. Nakon Dinama, VW Vukova i drugih poveznica, stigla je jedna konkretna - Herthina, doznaje naš portal. Točnije, u Varaždin danas stižu njezini predstavnici za finalizaciju dogovora.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Koliko dugo su pregovori trajali, nije poznato, a jedina brojka koja se trenutno spominje jest da je dogovor 75 posto siguran. Zapravo je jedina upitna stavka sam varaždinski klub koji ovaj posao može zakomplicirati, ako želi, no možda bi i oni pred njemačkim (sada) drugoligašem mogli popustiti. Vrijednost koja uz Zelenikino ime stoji na poznatoj stranici Transfermarkt je 350 tisuća eura, no koliko će klub iz Berlina ponuditi, nije poznato, S Varaždinom, pak, Zelenika ima ugovor do 2025.

Iako im je jedan od oslonaca svlačionice, a podsjetio je na to već u prvom ovosezonskom kolu (kada je u početku susreta skinuo udarac glavom Nikole Vujnovića) pa nakon odigranih svih utakmica 'upao' u momčadi kola raznih 'izbornika', da mu se ne zadržava na sjeveru Hrvatske jasno je već duže vrijeme. Spominjala se nekolicina klubova kada je o njegovom transferu riječ. Uvijek su tu zagrebački Plavi, a u nekom trenutku su bili i Vukovi Nike Kovača, koji za Zeleniku gaji simpatije već godinama i koji ga je vodio sa sobom i na SP 2014.

Potonji dogovor propao je u realizaciji, a iako mu je srce sigurno tuklo prema Maksimiru, događanja u Zagrebu nisu konkretizirana što se tiče Zelenikinog dovođenja dalje od nekoliko kontakata prema njegovim predstavnicima i trenerima uz komplimente i bubice u uho 'zanimljiv nam je, pratimo ga'. Dodavali su se u njegov koš navodno i drugi njemački klubovi, a uz njih (tko bi rekao) i turski, no agonija iščekivanja nikome nije mila pa ni iskusnom zagrebačkom čuvaru mreže, stoga bi dolazak predstavnika novopečenog kluba Zweite mogla biti dobra prilika za novi angažman.

Podsjetimo, u pretposljednjem kolu prošlosezonske Bundeslige, Hertha BSC je ispala iz elitnog razreda njemačkog nogometa nakon remija 1-1 protiv Bochuma, a svoju će avanturu u drugom razredu njemačkog nogometa započeti protiv Fortune (sutra od 20.30).

Nakon Teklićevog pozdrava na ploči i emotivne poruke koju je na društvenim mrežama podijelio i sam Zelenika, možda uskoro vidimo objavljenu i njegovu koja bi mogla završiti s 'Auf Wiedersehen Varaždin, hallo Berlin'.



Ostale Vijesti