Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Germanijak doznaje: Vratar Dinama stiže na posudbu u Lokomotivu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.07.22. | 10:49

Prošle sezone na posudbi u klubu s Kajzerice bio je Ivan Nevistić.

Lokomotiva je na otvaranju tekuće sezone HNL-a imala najteži raspored. Gostovanje na Maksimiru u prvom kolu, pa onda i domaći dvoboj protiv Osijeka. U prva dva kola odmah protiv dva pretendenta za naslov. A učinak nakon istih je, i više nego zadovoljavajući. Lokomotiva je osvojila tri boda, a mogla je i najmanje četiri. U prvom kolu Dinamo je zabio u 92. minuti za konačnih 3:2...

Još prošle sezone Lokomotiva je djelovala jako dobro, igrala je hrabar, ofenzivan i napadački nogomet. U novu sezonu ušla je praktički nepromijenjena, a mladi igrači postali su još godinu dana iskusniji. Dvije promjene u odnosu na prošlu sezonu su ozljeda Lukasa Kačavende i povratak Ivana Nevistića s posudbe u Dinamo. Nevistić je jedan od najboljih vratara lige, nasljednik hrvatske 'jedinice' Dominika Livakovića na vratima Dinama. U Maksimirskoj 128 već dvije godine nadaju se transferu Livakovića u inozemstvo i basnoslovnoj zaradi. Zato je Nevistić i doveden početkom 2021. za visokih tri milijuna eura, što je jedan od najvećih ulaznih transfera Dinama u povijesti.

Međutim, kako je za golmane najteže odraditi lukrativni transfer, tako je Livaković i dalje u Dinamu, a Nevistić strpljivo čeka svoju priliku na golu maksimirskog kluba. Još u predsezoni, u razgovoru s Damirom Ferenčinom, saznali smo da bi Lokomotiva rado voljela ponovno vidjeti Nevistića na Kajzerici, ali da se čeka rasplet 'slučaja Livaković'. Isto tako, Ferenčina nam je tada u neformalnom razgovoru nahvalio mladog Nikolu Čavlinu, 20-godišnjeg Dinamovog trećeg golmana koji je u karijeri već zabilježio 38 seniorskih nastupa za drugu momčad Dinama u današnjoj Prvoj NL. Riječ je o iznimno perspektivnom golmanu koji je bio član svih mladih kategorija hrvatske nogometne reprezentacije, a trenutno je dio Bišćanovog kadra u U21 reprezentaciji.

Kako nam je nakon jučerašnje utakmice potvrdio Božidar Šikić, Čavlina će ovog ljeta stići na posudbu na Kajzericu i u Lokomotivi skupljati dragocjeno prvoligaško iskustvo.

Njegovim dolaskom na Kajzericu daje se naslutiti da bi Livaković ipak mogao napustiti Dinamo ovog ljeta, a Nevistić bi se onda kraj Danijela Zagorca pokušao izboriti za mjesto plave 'jedinice'. No, čak i da se transfer Livakovića (opet) izjalovi, Nevistić se neće vratiti u Lokomotivu već će minutažu tražiti na posudbi u nekom drugom klubu ili pak čekati svoju priliku kao drugi golman Dinama.

Dolaskom Čavline u Lokomotivu otvara se i mogućnost odlaska nekog od Lokosa u suprotnom smjeru. Još prije je Dinamo iskazao interes za Enisa Cokaja koji je u novu sezonu HNL-a ušao odlično. Poznato je da Lokomotiva mora prodavati svoje igrače kako bi popunila budžet za sezonu. Svi su u klubu očekivali višemilijunski iznos za Lukasa Kačavendu, no na isti će se morati malo strpjeti. Prema tome dva najvrjednija eksponata Lokosa u ovom trenutku su upravo Cokaj i mladi Luka Stojković.

(N.R./N.L.)


Tagovi

NK LokomotivaLokomotiva ZagrebGNK DinamoDinamo Zagreb

Ostale Vijesti