Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Ukrajinac više nije član prve momčadi, trenira s Dinamovim juniorima!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 21.10.23. | 08:15

Kao što se i očekivalo, Sergej Jakirović otpisao je igrača, koji mu od prvog dana nije 'legao', a presudila mu je utakmica u Prištini i događaj nakon nje

Zapravo i nije senzacija, jer Germanijak je i najavio takav epilog, a kad ga nije bilo niti u zapisniku za utakmicu s Istrom (3-0) prije reprezentativne stanke, bilo je, više-manje, sve jasno. No, ovih je dana dobilo i konačnu potvrdu, vjerojatno i konačan rasplet, Bohdan Mihajličenko više nije član prve Dinamove momčadi, po povratku iz reprezentacije Sergej Jakirović uputio ga je Ivici Banoviću, treneru juniorske momčadi. Mihajličenko je u petak trenirao s juniorima, što, dakako, sugerira da opet nije u kadru za Dinamovu utakmicu u Velikoj Gorici (18.10 sati), ali i da dugoročno na njega u Dinamu ne računaju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Svaku utakmicu netko mora na tribinu, odlučio sam da to bude on. A što će biti dalje, vidjet ćemo.", kazao je Jakirović nakon utakmice s Istrom, ali, iako nije decidirano rekao, dao je naznačiti da na Mihajličenka više ne računa. Ostavio je, doduše, malu mogućnost da ga ipak rehabilitira, jer situacija s kadrom nije idealna, no, sad je očito odlučio da je Ukrajinac prošlost. I na zimu bi trebao raskinuti ugovor i napustiti Maksimir! Za Mihajličenka je od dolaska u Dinamo sve krenulo loše. Prvo je pao na liječničkom pregledu, Dinamovi liječnici zaključili su da ima problema s koljenom pa su Modri htjeli i odustati od transfera iz Anderlechta. No, pronašli su formulu po kojoj je Ukrajinac došao gotovo besplatno, a plaćaju ga po nastupima i tako su izbjegli rizik njegove ozljede.

Iako je imao odlične kritike, iza sebe utakmice u Ligi prvaka i cijenu na TM-u od četiri milijuna eura, iako je reprezentativac Ukrajine, Mihajličenko nije u Maksimiru uspio pokazati previše tih svojih kvaliteta. Jednostavno, od prve utakmice nije 'to bilo to', premda je bilo i nekih dobrih rola, primjerice, protiv Astane u Konferencijskoj ligi bio je, službeno, dvostruki asistent u pobjedi 5-1, iako je, zapravo, prava bila asistencija za gol Antonija Marina. Uspio je skupiti 15 utakmica u samo tri mjeseca u Dinamu, što nije loša brojka, međutim, dojam je da s Jakirovićem nije 'kliknuo' već od prvog dana. Prva kulminacija bila je na utakmici u Osijeku, kad je Jakirović već nakon pola sata zamijenio Mihajličenka zbog loše igre. Ukrajinac je ljutito reagirao, nije želio dati ruku Jakirovićevu pomoćniku Perkoviću. Već je tada Dinamov trener želio otpisati Mihajličenka, koji je nedugo zatim i zakasnio na jednu momčadsku obavezu, ali ipak mu je dao još jednu šansu.

A onda je sve 'puknulo' u Prištini. Osim što je odigrao očajnu utakmicu i bio jedan od najlošijih među groznima u porazu (2-0) od Ballkanija, Mihajličenko je razljutio Jakirovića odmah nakon utakmice. Dok su ostali igrači pognute glave ili ljutito u svlačionici tražili razloge poraza, Mihajličenko je, nezainteresirano, odmah uzeo mobitel i s nekime, opušten, razgovarao, kao da se ništa nije dogodilo. Prekršio je time i pravila ponašanja i nepisane propise dobrog ukusa te prelio čašu trenerova strpljenja. Ako ga je i imao na 'picku' otpočetka, sad mu je Mihajličenko 'naletio' za konačnu odluku. Kako doznajemo, Jakirović je već idući dan poručio ljudima u klubu, a tada je još tamo bio i Dario Šimić, da na Ukrajinca više ne računa.

Jasno, uvijek treba ostaviti malu mogućnost da se sve promijeni, da Mihajličenko bude vraćen u prvu momčad i barem trenira s njom, ako već ne konkurira za igru, iz čistog razloga, jer smo se u Dinamu već nagledali svakakvih preokreta i zaokreta. Možda Jakirović prihvati da se ipak radi o reprezentativcu države, koja je vrlo blizu odlaska na Euro i da nije dobra reklama kad igrač trenira s juniorima, možda će ga sila još natjerati da razmisli o Mihajličenku... No, kako sad stvari stoje, još je jedan lijevi bek neslavno završio u Dinamu. Ovog ljeta Modri su pustili Petra Bočkaja i Daniela Štefulja, upravo da bi otvorili mjesto Mihajličenku, koji je sad također na izlaznim vratima. Jakirović će do kraja polusezone, naravno, ako se štogod ne promijeni i ozljede ne počnu kreirati momčad, na toj poziciji računati na Roberta Ljubičića, kojega, dugoročno, vidi u veznom redu, Maura Perkovića i možda Joaquina Sosu. A Dinamo je već krenuo u potragu za novim lijevim bekom - pisali smo već da je Borna Barišić jedna, ali zasad nerealna opcija - možda čak i dvojicom u zimskoj stanci.



Tagovi

Bohdan MihajličenkoGNK DinamoHNK GoricaSergej JakirovićHNL

Ostale Vijesti