Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Jakirović '007' traži napadača i - pobjedu za vrh! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 21.10.23. | 08:00

Dinamo se HNL-u vraća na uvijek neugodnom gostovanju u Velikoj Gorici, a njegov trener i dalje ima problema sa sastavljanjem momčadi

Samo oni koji nisu gledali prijašnje utakmice ili oni, koji inače ne prate tako pozorno, mogu očekivati Dinamovu 'šetnju' Velikom Goricom. Jer, nije samo zbog blizine na ljestvici, sad je već u pitanju i tradicija; Gorica je Dinamu ne kamenčić, već stijena u cipeli, koje se uvijek tako teško riješiti. I kad je razlika u kvaliteti i bodovima bila i mnogo veća, Modri su protiv Goričana uvijek ostavljali 'dušu' na terenu, rijetko kad je to bila rutinska pobjeda. Istina, Gorica još nikad nije slavila u ovom srazu, što također nosi određen pritisak, jer, jednom, kažu, za sve mora biti prvi put. Zadnje četiri, ako gledamo i prijateljsku prije mjesec dana onda pet, samo jedna pobjeda Dinama. Naravno, uvijek se može dogoditi i da u subotnju večer (18.10 sati) na Gradskom stadionu gledamo Dinamovu rapsodiju pa Modri skinu uroke i potpuno nadigraju Goričane... Može se dogoditi, ali ne postoji nijedan detalj, koji bi takvo što mogao predvidjeti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jer, unatoč tome što je imao iza sebe reprezentativnu stanku i dva tjedna posvećenosti momčadi i treninzima, Sergej Jakirović i dalje ima problema sa sastavljanjem prvih 11. Nema onog najvažnijeg, Brune Petkovića i pitanje je kad ćemo ga opet vidjeti na terenu. A niti njegove zamjene nisu u najboljem stanju. Emreli je upitan zbog zatezanja mišića, Drmić je jedan dio stanke proveo na terapijama i nije trenirao, definitivno, nije potpuno fit. Dok Sandro Kulenović jest zdrav, ali daleko od pucačke, golgeterske forme, u Dinamovom dresu kao ima neku kočnicu u protivničkom šesnaestercu. Vratili su se, istina, Ristovski i Špikić, mogli bi obojica biti u startnoj momčadi, no, vapi Dinamo za golovima i prilikama, hoće li Jakirović pronaći čovjeka, koji će 'riješiti' Goricu? I dovesti Modre, prvi put ove sezone na vrh HNL-a!

"Igramo s jednom kompaktnom momčadi, koja je pokazala da može svima napraviti probleme. Još su se nadogradili dolaskom Jeličića, blizu su i europskim mjestima, oni traže svoje šansu, bez velikog pritiska. Sve što naprave njima je plus, a mi moramo napraviti sve da odigramo dobru utakmicu, samo smo jednom pobijedili Goricu u zadnje četiri utakmice. Zato smo se ozbiljno pripremali", rekao je Jakirović u najavi susreta. Podsjetimo još da je i prvi dvoboj Dinama i Gorice ove sezone završio remijem (0-0) u Maksimiru, da je Gorica u završnici preko Mitrovića mogla i do sva tri boda. A tada su u Dinamu još bili Livaković, Ivanušec i Josip Šutalo (njih dvojica ušli su s klupe), igrao je i Petković. Nije bilo dovoljno, a to pokazuje koliko je Gorica Dinamu težak suparnik.

“Svi znamo kvalitetu Dinama. Niz godina su najbolji u Hrvatskoj i ovoj sezoni su legitimni kandidat za naslov prvaka. To su zapravo najlakše utakmice za pripremu jer u njima ne možeš puno izgubiti ali s druge strane možeš puno dobiti. Vjerujem da možemo namučiti Dinamo i doći do nekih bodova”, rekao je, pak, Dinko Jeličić, trener Gorice. Njegova momčad igrala je tri utakmice zaredom u gostima, već više od mjesec dana prošlo je od onog preokreta i pobjede nad Hajdukom (2-1), stadion je rasprodan, Dinamo će, naravno, imati veliku potporu svojih navijača. No, ima i Gorica svoje, to je sad već uhodana skupina na zapadnoj tribini, koja je, kako i klub s visokim ambicijama, počela stasati još dok je na klupi sjedio Sergej Jakirović. Kao trener Gorice nikad nije pobijedio Dinamo, ima sedam poraza u sedam utakmica. Jakirović '007' sad dolazi kao dragi gost s prilikom da Dinamo postavi na čelo HNL ljestvice, barem do nedjelje. Gorica bi ga, pak, pobjedom, uz utakmicu više, preskočila! Derbi, nema sumnje, ovo je postao derbi.

MOGUĆI SASTAV GORICE (4-2-3-1)

MOGUĆI SATAV DINAMA (4-1-4-1)

Utakmica u Velikoj Gorici počinje u 18.10 sati (MaxSport 1). Glavni sudac je Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćni su Luka Pajić (Rijeka) i Ivan Starčević (Bjelovar). VAR sudac je Ivan Matić (Osijek), a AVAR Goran Pataki (Đakovo).



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaDinko JeličićSergej JakirovićHNL

Ostale Vijesti