Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović: "Petković neće igrati dok nije sasvim zdrav! Tko je kriv? Mogu biti i ja, ali da igrač kaže da ne može, ne bi igrao"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 12:30

Dinamov trener uoči utakmice u Velikoj Gorici (subota, 18.10 sati) pričao o situaciji s najboljim igračem, o reprezentaciji, suparniku

Dinamo se vraća u borbu za vrh, pobjedom u Velikoj Gorici (subota, 18.10 sati) Modri bi barem privremeno zasjeli na prvo mjesto, Ali, imali bi u tom trenu i isti broj utakmica kao konkurenti, stoga, ta bi situacija bila realan prikaz. No, za pobjedu protiv Gorice trebat će se dobro oznojiti, u zadnje četiri utakmice Modri su samo jednom pobijedili, a i u nedavnom prijateljskom susretu u Maksimiru nije bilo pobjednika (1-1).

"Igramo s jednom kompaktnom momčadi, koja je pokazala da može svima napraviti probleme. Još su se nadogradili dolaskom Jeličića, blizu su i europskim mjestima, oni traže svoje šansu, bez velikog pritiska. Sve što naprave njima je plus, a mi moramo napraviti sve da odigramo dobru utakmicu, samo smo jednom pobijedili Goricu u zadnje četiri utakmice. Zato smo se ozbiljno pripremali", priča Sergej Jakirović, Dinamov trener, koji je imao dva tjedna vremena da dodatno upozna momčad i popravi neke mane.

"Svi su zdravi, jedino što s Petkovićem nećemo žuriti. Kad procijenimo da je spreman, kad ne bude posljedica na mišiću onda će igrati. Neću forisrati kao prije derbija, izvukli smo pouke. Emreli ima zatezanje u listu, on je upitan, Rukavina je isto aut zbog aduktora."

S druge će strane biti momčad koja je svoj prvi uzlet doživjela baš pod njegovom palicom?

"U Gorici su bili sjajni dani, moje prvo iskustvo s prvom ligom, napravili smo puno dobrih stvari, postavili temelj momčadi. Sve najbolje o njima."

Je li dobio određen znak tko jest, a tko nije igrač za Dinamo?

"Nećemo na treningu saznati tko nije za Dinamo. Sa svoje strane sam napravio sve, svima sam dao priliku, a za ostalo treba dočekati zimsku pauzu i onda se odrediti što i kako dalje. Iskoristili smo pauzu za osvježenje, bili u Orioliku, dočekali zdrave reprezentativce, radili na nekim stvarima koje je trebalo ispraviti."

Kako je vidio rezultate reprezentacije?

"Kao i svaki normalan promatrač. Nekad mi nismo ni realni, jer pet godina idemo uzlazno, Rusija, Katar, normalno je dođe do pada. Najvažnije je da glavni igrači imaju minutažu u klubovima, ako to nemaju, onda postoji problem. Vjerujem da će izbornik naći pravi način da izađu iz toga. Vjerujem da ćemo ići na Euro, nikad nismo otišli lagano na veliko natjecanje, imamo iskustva nositi se s takvim situacijama."

Nije rekao sastav, ali jedno ime je otkrio. Francuz Bernauer iskoristio je priliku protiv Istre.

"On je sasvim logično rješenje, on će igrati uz Perića."

Kako izgleda Kevin Theophile, povratnik u Maksimir?

"Jako dobro, istesan je! Odlučili smo se za njega, jer ne treba proces prilagodbe, bio je ovdje pet godina i znamo koliko može. Često mu se broje samo kiksevi, a on je napravio samo nekoliko kikseva u pet godina. Kad bude sasvim spreman i kad procijenimo da nam treba, on će igrati."

Dinamo je bio u krizi, potom pobijedio Istru. Je li sad ta kriza iza momčadi?

"Tako je u Dinamu, ako izgubiš dvije utakmice, imaš krizu i slabiju formu, ako pobijediš onda nisi ništa napravio. Mi smo u rujnu sve pobijedili, a onda izgubili te dvije utakmice i kao da rujan nije ni postojao. Zato je važno bilo pobijediti Istru, to smo napravili i želimo tako i nastaviti."

Završimo s Petkovićem. Tko je krivac što se ozljeda pogoršala, a oporavak oduljio. Izbornik Dalić, sam Petković, koji je išao po tretmanima u Beogradu, možda i klub, trener?

"Možemo sve kriviti. I ja sam kriv, nemam problema to priznati, mogu i ja biti kriv. Ali, imate želju igrača, koji želi igrati, postoji 20 posto mogućnosti da se ozljeda ponovi i stavili smo ga u derbiju. Na kraju, da igrač dođe i kaže da neće igrati, ne bi igrao. Prije odlaska u reprezentaciju napravio je sve testove i bilo mu je bolje. Ali, zato sad nećemo forsirati, da ga ne izgubimo na dulji period, dok ne bude posve zdrav neće biti u momčadi".



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti