Screenshot
Screenshot

Germanijak doznaje: Sve je dogovoreno, urugvajski stoper u ponedjeljak potpisuje za Dinamo! Ostala pojačanja još u zraku

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 14:45

Joauquin Sosa dolazi u Maksimir na posudbu s pravom otkupa iz Bologne, do Dinamova dresa dijele ga liječnički pregled i potpis

Dinamo je sve dogovorio oko Joauquina Sose, urugvajski stoper u ponedjeljak će potpisati za Modre! Naravno, ako prije toga prođe liječnički pregled, znamo koliko je pedantna Dinamova liječnička služba i koliko puta ovog ljeta to nije bila samo formalnost, stoga s objavom transferom treba pričekati do ponedjeljka. No, oni najvažniji detalji su dogovoreni, Urugvajac Sosa pristao je doći, Dinamo i Bologna dogovorili su posudbu do kraja sezone s pravom otkupa ugovora, a Sosa bi tijekom nedjelje trebao doći u Zagreb. Sve je, dakle, spremno za dolazak igrača, od kojega se očekuje da doista bude pojačanje, želio ga je osobno Sergej Jakirović i želja mu je ispunjena.

Tako bi Sosa, ako potpiše u ponedjeljak, došao baš na vrijeme da ga Dinamo može prijaviti za Konferencijsku ligu, a jedino je pitanje hoće li u Maksimiru stići do 4.rujna u ponoć kad moraju predati UEFA-i konačan popis igrača za natjecanje po skupina dovesti još koje novo ime. Premda, mnogi će se složiti, s obzirom na skupinu u kojoj će Dinamo igrati, važnije je da igrači dođu do 8.rujna i budu pojačanja za HNL, koji je Dinamu ove jeseni prioritet. Što se tiče Urugvajca Sose, on je primarno stoper, ali može igrati i lijevog beka pa bi njegovim dolaskom Jakirović mogao 'ubiti dvije muhe jednim udarcem', odnosno dobiti u jednome igrača za obje pozicije koje je istaknuo kao ključne u obrani. Pa, ako već ne dovede Dinamo lijevog beka, onda može koristiti Sosu.

Najviše se ipak očekuje napadač. Sve je izvjesnije da od dolaska Miereza neće biti ništa, Osijek je i dalje uporan da ne pusti Argentinca u Dinamo, iako se u Maksimiru još nadaju da bi nakon nedjeljnog derbija, kad Mierez odradi svoje, Osijek mogao popustiti. Vidjet ćemo vrlo brzo tko je čitavo vrijeme gajio lažne nade svojim navijačima. Ne dođe li Argentinac, Dinamo, navodno, ima već nekoliko B opcija, neki spominju čak i Roka Šimića, mladog napadača i sina Dinamova člana Uprave Darija, koji u Salzburgu nije u prvom planu pa se pojavila informacija da bi bilo puno jednostavnije 'privesti' ga u Dinamo nego neke druge napadače. No, pitanje je u kakvoj je Šimić trenutno formi i kako bi se uklopio u priču u kojoj opet ne bi bio prva napadačka opcija, odnosno, ne bi imao zajamčene minute, a poanta odlaska iz Salzburga bila bi baš ta, da igra i da se razvija. Jer, dok je Bruno Petković u Maksimir jasno je da on je prva opcija, a tek u nekim slučajevima Jakirović bi ga mogao upariti s nekim napadačem drugačijeg profila, kakav vidi u Mierezu.

Vrijeme, dakle, pomalo otkucava, Sosa dolazi, ali pitanje je dolazi li i još tko. Ne sumnjamo da će u subotu i nedjelju linije u Maksimiru biti užarene, a klupska administracija na stand-byu!



Tagovi

GNK DinamoOsijekJoaquin SosaBolognaHNLSergej Jakirović

Ostale Vijesti