Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Rožman je želja Maribora, ali u igri je još jedan klub iz susjedstva

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 08:37

Za Rožmana se opasno zainteresirao i MOL Fehervar. Riječ je o jednom od najboljih i najuspješnijih mađarskih klubova, koji u posljednjih šest godina nije bio slabiji od drugog mjesta na ljestvici.

Simon Rožman u subotu je nakon poraza od Hajduka napustio riječku klupu, no kako stvari stoje uskoro bi mogao sjesti na novu. Naime, prema pisanju nekoliko slovenskih portala, Rožman je glavni kandidat za klupu Maribora, jednog od najtrofejnijih slovenskih klubova.

Prije nekoliko dana pisali smo kako se uprava slovenskog kluba zahvalila legendi Juventusa Mauru Camoranesiju, nakon što je ovaj nanizao nekoliko lošijih rezultata. Nakon što je na klupi Maribora zamijenio Sergeja Jakirovića, na istoj je izdržao otprilike pola godine, a zajedno s njim otpušten je i sportski direktor Oliver Bogatinov.

Privremeno su ih zamijenili Saša Gajser i Marko Šuler, koji su u dva kola kola osvojili četiri boda, no oni su tek privremeno rješenje. Da stvar bude zanimljivija, prema pisanju slovesnkog Sportala, Maribor i Rožman bili su nedavno u kontaktu.

>>> Žrtva vlastitog uspjeha

„U Mariboru su pokazali želju za suradnjom, ali ja jednostavno imam ugovor s Rijekom pa samo razmišljam kako biti što bolji s njom. Mogu otići samo s odštetom, koja je toliko visoka da si to rijetko tko s ovog područja može priuštiti ", rekao je Rožman nedavno, s kojim je u kontaktu bio sada već bivši sportski direktor Bogatinov.

U međuvremenu, situacija se promjenila, Rožman više nije trener Rijeke i u Mariboru su se odmah ubacili u igru, jer smatraju da je riječ o jednom od najtalentiranijih trenera na ovim prostorima. Pojedini mediji idu toliko daleko i tvrde da Rožman nije odstupio s klupe Rijeke zbog poraza od Hajduka, već zato jer želi preuzeti Maribor i s njim osvojiti naslov slovenskog prvaka.

Međutim, nije Maribor jedini zainteresirani za Simona Rožmana. Kako Germanijak doznaje, za Rožmana je opasno zagrizao i MOL Fehervar. Riječ je o jednom od najboljih i najuspješnijih mađarskih klubova, koji u posljednjih šest godina nije bio slabiji od drugog mjesta na ljestvici.

Međutim, Fehervar je sada treći, s tri boda manje od Puškaš akademije i čak 18 od vodećeg Ferencvaroša, a za vratom mu puše budimpeštanski MTK. Sukladno s tim, klupska Uprava vidi Rožmana kao idealnog trenera koji bi klub usmjerio prema mirnijim vodama. Podsjetimo, ne tako davno na klupi mađarskog prvoligaša sjedio je i Španjolac Joan Carillo, koji je prije četiri sezone trenirao i Hajduk.


Tagovi

Simon RožmanMariborMol FehervarHNK Rijeka

Ostale Vijesti