Ed Sykes/Action images
Ed Sykes/Action images

Legenda Juventusa dobila otkaz u Sloveniji

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.02.21. | 08:36

Podsjetimo, Camoranesi je na klupi zamijenio Sergeja Jakirovića početkom rujna, no nije se proslavio. Na njoj nije izdržao ni pola godine.

Mauro Camoranesi, Argentinac koji je branio boje talijanske nacionalne vrste i legendarni igrač Juventusa, više nije trener slovenskog Maribora. Presudio mu je poraz od Celja, a to je bila četvrta uzastopna utakmica Viola bez pobjeda.

„Nisu ispunjene operativne smjernice koje je Uprava postavila na početku suradnje. Nalazimo se u rezultatskoj krizi i trenutno ne vidimo znakove promjena. Na terenu nema energije, u svlačionici je kriza odnosa, nema komunikacije između igrača i stručnog stožera. Odluka je donesena s namjerom da se petnaesterostruki državni prvak vrati utvrđenim vrijednostima na kojima gradimo dugi niz godina“, priopćila je Uprava ponajboljeg slovenskog kluba.

Osim Camoranesija, nogu je dobio i sportski direktor Oliver Bogatinov, a prekinuta je suradnja i s ostalim članovima stručnog stožera. Bogatinova je zamijenio Marko Šuler, a trenersku poziciju do daljnjega će preuzeti dosadašnji pomoćnik Saša Gajser. Debi će imati već danas u Sežani.

Podsjetimo, Camoranesi je na klupi zamijenio Sergeja Jakirovića početkom rujna, no nije se proslavio. Na njoj nije izdržao ni pola godine. Prethodno je vodio Tabor iz Sežane, klub s kojim Mariborčani danas igraju, gdje se zadržao osam mjeseci, a još ranije neke manje poznate argentinske i meksičke klubove. Igračku karijeru zaključio je 2014. godine.

Na kraju možemo zaključiti da se na terenu svojevremeno brzo dokazao, na klupi će mu, kako stvari stoje, trebati nešto više vremena…



Tagovi

Mauro CamoranesiMaribor

Ostale Vijesti