Instagram/Niagara Sports Company
Instagram/Niagara Sports Company

Germanijak doznaje: PSG i Real Madrid ulaze u borbu za Lovru Majera!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 10:50

Novi sportski direktor PSG-a želi Majera na Parku prinčeva, ali na Santiago Bernabeuu ga vide kao nasljednika Luke Modrića koji je, navodno, dao zeleno svjetlo za taj scenarij.

Odlična seozna Lovre Majera pokrenula je novu lavinu interesa u kojoj prednjači najbogatiji klub na svijetu. Naime, čini se kako je PSG obnovio interes za Lovru Majera, ako je on uopće prestao. Prema pisanju francuskih medija, veznjak Rennesa našao se na radaru novih kadrovika sportske politike kluba iz Pariza.

“Pojačajte vezni red” - prvi je zadatak Luisa Camposa, novog sportskog direktora PSG-a a u njegovoj bilježnici nalazi se nekoliko potencijalnih meta. Tu je Paul Pogba, 29-godišnji francuski reprezentativac iz Manchester Uniteda. Potom Seko Fofana (27), veznjak iz Lensa koji je s Majerom bio u momčadi sezone, Casemiro (30) iz Real Madrida te Lovro Majer.

Zapravo, novi sportski direktor nije otišao previše s obzirom na to da je ime Lovre Majera već bilo podcrtano u bilježnici njegova prethodnika Leonarda a 11 golova i 13 asistencija hrvatskog reprezentativca samo su prisnažili odluku da Majer uđe u uži izbor.

Kako bi provjerili što se zapravo kuha, okrenuli smo broj Majerova zastupnika Andyja Bare koji nije bio iznenađen pozivom. Naime, Bara je upoznat s pisanjima francuskih medija koji su ga kontaktirali sa svojim saznanjima.

“U ovom trenutku ne mogu ništa više reći od činjenice da me niti malo ne iznenađuje interes za Lovru Majera. Svi smo svjedočili kakvu je sezonu Lovro imao iza sebe. Izabran je u idealnu momčad lige u izboru L’Équipea, standardni je reprezentativac i igra nogomet na najvišoj razini. Ono što mogu reći kao njegov agent jest da Majer ima čvrst ugovor s Rennesom još četiri godine i da je klub taj koji o svemu odlučuje”, rekao je Andy Bara za Germanijak.

Kako saznajemo, dvije su eventualne zapreke u realizaciji ovog transfera. Činjenica da Bruno Génésio izuzetno cijeni Majera i ne bi ga olako pustio iz Rennesa, a njegov jak adut je ugovor koji veže Majera uz Rennes do ljeta 2026.

Drugi problem mogla bi biti činjenica kako PSG nije jedini klub koji je bacio oko na Majera. Prema istim izvorima za Majera su zainteresirani Atletico Madrid, RB Leipzig te Real Madrid. Naime, Francuzi pišu da je Lovro već nekoliko mjeseci na radaru Kraljevskog kluba koji ga vidi kao idealnu zamjenu za Luku Modrića u sezonama koje dolaze. Navodno je i sam Modrić dao zeleno svjetlo i pristanak da Majer bude njegov nasljednik na Santiago Bernabeu.

Međutim, kada PSG nešto jako želi onda ovakve zapreke postaju banalne. Možda je najbolji primjer Kylian Mbappé s kojim se Majer susreo nedavno u Cannesu. Iako, Real Madrid je još uvijek - Real Madrid.



Tagovi

Lovro MajerKylian MbappéPSGLuka ModrićRennesAndy BaraPaul PogbaCasemiro

Ostale Vijesti