Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Priča o Baturini je “patka”, Čavlina i Živković blizu povratka, ide se u otkup Vidovića a zanimljiv je i Krivak!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 09:43

U Maksimiru polako slažu kockice mozaika zimskog prijelaznog roka kojeg su mnogi označili kao krucijalnog za blisku budućnost kluba iz Maksimira

U Maksimiru su se nasmijali na “ekskluzivu” da Atalanta dovodi Martina Baturinu. Kako Germanijak doznaje bila je to klasična “patka” koja nema nikakvo uporište i neki smisao. Barem ne prema uvjetima koji se spominju. U Dinamu jednostavno ne žele pričati o prodaji svog dragulja za ispod dvadeset milijuna eura. Dakle, Atalanta je možda i zainteresirana, ali tih 13 milijuna eura a koje spominje talijanska Gazzetta dello sport poprilično je daleko od cifre koja bi ih uopće dovela za pregovarački stol.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I tu priča počinje i završava. U Dinamu su se okrenuli zimskom prijelaznom roku u kojem će pokušati nadoknaditi sve silne propuste ovih godinu i pol u kojima su se više bavili dvorskim borbama nego rezultatom i izgledom momčadi. Uostalom, zato i jesu na posljednjem mjestu skupine Konferencijske lige i devet bodova zaostatka u odnosu na Hajduk. Doduše, uz dvije utakmice manje…

A prema informacijama Germanijaka, na vratarskim pozicijama polako se odustaje od namjere da se dovede Labrović za kojeg Mišković traži “suho zlato”. U Dinamu su nam neslužbeno potvrdili ekskluzivnu informaciju koju je donio Germanijak da bi Ivo Grbić mogao vratiti se u HNL, ali postoji sličan problem kao i s Labrovićem. Grbić bi bio jeftiniji ali trenutno su primanja koja on očekuje u Maksimiru i ono što mu klub može ponuditi u priličnom raskoraku.


I zato su u Dinamu skloniji varijanti da iskoriste klauzulu koju imaju u ugovoru o transferu Čavline u Lokomotivu te ga vrate u Dinamo. Tu bi adut na strani Čavline mogle biti i godine. Grbić ih ima 27 i bit će ga teško kasnije preprodati za neki ozbiljniji novac, dok Čavlina ima 21., dokazao se u Lokomotivi i jedan je od najvećih vratarskih potencijala u ovom dijelu Europe. To se naravno sve može promijeniti, ali čini se da je Nikola Čavlina u ovom trenutku zauzeo “pole position” u utrci za novog vratara Dinama.

Dinamo bi ove zime mogao vratiti Morena Živkovića iz Lokomotive. Jakirović ga vidi vrlo blizu standardne momčadi. Za sada se nije odustalo od otkupa ugovora Vidovića iako tu ima podijeljenih mišljenja. Naime, osim što je Vidović zapravo “desetka” a ne krilo a tu je Dinamo popunjen (Baturina, Stojković…), problem je i tih 4,5 milijuna eura otkupne cijene od Bayerna. U situaciji kada prodaješ Ivanušeca kao standardnog reprezentativca i startera u tom trenutku za 8 milijuna eura, onda ulaganje u Vidovića i nije nešto profitabilno. Naravno, gledajući u kontekstu financijske budućnosti Dinama.

A saznajemo i kako je i debelim flomasterom u uredu sportskog sektora podvučeno ime Fabijana Krivaka (18) igrača Lokomotive za kojeg se računa da bi ga Dinamo mogao dobiti za 2,5 milijuna eura i određeni postotak od kasnije prodaje. Dakako, pod uvjetom da se reagira odmah jer saznajemo kako Božidar Šikić ima sve više upita za Krivaka i moglo bi se dogoditi da Dinamo neće moći to pratiti… Talijanski mediji objavili su nedavno kako je Roma spremna odmah platiti tri milijuna eura Lokomotivi za Krivak koji je igrač koji ima najviše minuta u HNL-u u godištu 2005. Skupio ih je 362. Slijedi ga Kapulica (142) pa Fetai (73). Očito je kako se u Maksimiru punom parom radi na zimskom prijelaznom roku. Shvatili su kako je vrag odnio šalu i da se previše lutalo u sportskoj politici…




Tagovi

GNK DinamoMartin BaturinaNikola ČavlinaFabijan KrivakMoreno ŽivkovićLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti