Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Ponajbolji igrač Hrvatskog dragovoljca trenira s Osijekom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.01.22. | 09:16

Nekoliko dana ostat će na probi s igračima Osijeka, a onda će Bjelica odlučiti hoće li ga angažirati.

Iako je još uvijek službeno član Hrvatskog dragovoljca, pisali smo kako je Vinko Petković napustio fenjeraša 1.HNL zajedno s još nekoliko nositelja igre.

Prema informacijama Germanijaka, Vinko Petković nalazi se u Poreču i trenira s igračima Osijeka. Ostat će još nekoliko da na probi, a potom će Nenad Bjelica odlučiti hoće li ga angažirati ili će 26-godišnji Šibenčanin morati pronaći novu sredinu.

Rodom iz Šibenika ovaj 26-godišnji krilni napadač prve seniorske minute skupljao je u trećeligašu Zagori, da bi 2015. prvi put stigao u Hrvatski dragovoljac.

Igrao je potom za nekoliko hrvatskih niželigaša, Orkan iz Dugog Rata, Zmaj iz Makarske, GOŠK iz Dubrovnika, Zadar, Pomorac iz Biograda, a na ljeto 2019. vratio se u Siget u kojem je proveo jednu polusezonu u kojoj je ostvario značajan učinak od sedam pogodaka i tri asistencije.

Početkom 2020. pojačao je prvoligaša Varaždin, igrao je standardno, pretežito ulazeći s klupe za pričuve, a Varaždinicma je s dva pogotka i asistencijom pomogao ostati u ligi. U idućoj sezoni (2020/21) bio je standardan do početka veljače kada seli prvo na klupu, a onda i na tribine. Varaždin je ispao iz lige, a Petković je napustio klub.

U Dragovoljac se drugi put vratio početkom aktualne sezone. Bio je jedan od njegovih ključnih igrača, pod Miroslavu Kuljancem i Davorom Mladinom igrao je pretežito na poziciji lijeve polušpice, no koristilo ga se i na desnoj strani, na mjestu 'desetke', povućenog napadača, klasičnog centarfora, čak i na lijevom beku.

S tri pogodaka bio je najbolji strijelac kluba u aktualnoj sezoni, no zbog kašnjenja plaća u klubu jedan je od ergele igrača koji su napustili Siget.



Tagovi

Vinko PetkovićPrva HNLOsijekHrvatski dragovoljac

Ostale Vijesti