Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Egzodus iz Sigeta: Mioč i Valentić otišli zbog dugovanja iz Hrvatskog dragovoljca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 19:52

Još dva igrača su najavila odlazak iz posljednje momčadi 1. HNL

Odlazak stopera Marka Ćosića označio je početak egzodusa momčadi iz Sigeta koja je prošle sezone izborila povratak u elitnu razinu hrvatskog nogometa. Hrvatski dragovoljac nije ni blizu onog o kojem se često priča sa sjetom iz vremena Stjepana Spajića, a po svim trenutnim parametrima najizgledniji ishod na kraju sezone je povratak u 2. HNL.

Kako smo rekli na početku, otišao je Ćosić na Maltu u Gziru, najavio se transfer Stipe Vulikića u Belgiju, a momčad Davora Mladine slabija je od danas za Benedikta Mioča i Tomislava Valentića. Ovaj dvojac iskoristio je pravo da uzmu slobodne papire nakon što klub iz Sigeta nije podmirio financijska dugovanja prema njima, javlja Nacional.

Nogometaš prema propisima HNS-a može jednostrano raskinuti ugovor s klubom ukoliko mu se duguje plaća više od dva mjeseca. Tako novom klubu mogu pristupiti nakon 15 dana. Mioč je u Dragovoljcu bio od kolovoza prošle godine, a u tom periodu bio je jedna od važnijih karika momčadi s 17 nastupa u kojima je zabio dva gola. Ovaj 27-godišnji veznjak igrao je još za Osijek, Segestu, Višnjevac, Belišće, Puskas i Sheriff.

Ljevi bek Valentić nosio je dres Dragovoljca dvije godine, a u aktualnoj sezoni je upisao pet nastupa i dvije asistencije. 27-godišnjak je igrao tijekom karijere za Slaviju iz Pleternice, Sesvete, Lokomotivu, Inter Zaprešić te Dubravu.

Osim Mioča i Valentića najavljen je i odlazak Vinka Petkovića i Tomislava Štrkalja koji još uvijek nije formalno proveden.

Hrvatski dragovoljac trenutno se nalazi na posljednjem mjestu 1. HNL sa samo jednom pobjedom i 11 bodova manje od Istre 1961 kojoj su pratitelji. Sve ukazuje ka tome da su jednom nogom u 2. HNL, a tijekom proljeća trebat će im čudo da zadrže prvoligaški status.


Tagovi

Hrvatski dragovoljacBenedik MiočVinko PetkovićTomislav Štrkalj

Ostale Vijesti