Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Petković odbio Krasnodar, Zagorac ostaje u Maksimiru

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 02.08.21. | 10:28

Za vratara Dinama pojavila se priča o odlasku u švedski AIK, ali Zagorac visoko kotira u Krznarovim planovima

Ipak se lakše spavalo u Maksimiru, što zbog kiše koja je okupala metropolu u večernjim satima, a ponešto iz bog “nule” Osijeka protiv Slaven Belupa. Jasno je kako Dinamova vrhuška vidi momčad svog bivšeg trenera kao jedinog konkurenta koji im može pomrsiti planove u utrci za domaći trofej. Ima tu i osobnih animoziteta, ali to je već druga priča…

Činjenica da su prosuli četiri boda u tri utakmice HNL-a, te da im obrana izgleda kao švicarski sir (u HNL-u su više golova primili tek Šibenik i H. Dragovoljac), za sada neće izazvati alarm. Europa je preokupacija jer od UEFE se živi. Pogotovo u situaciji kada nema izlaznih transfera koje u Dinamu čekaju kao “ozebli sunce”. U izlogu su svi, ali ponude cure na kapaljku.

Mjesec dana uoči kraja prijelaznog roku u većini relevantnih liga koje se mogu nositi s Dinamovih financijskim zahtjevima, provjerili smo kakvo je prolazno vrijeme u Maksimiru.

Ne računajući transfer Joška Gvardiola koji je dogovoren ranije, Dinamo je za sada uprihodio oko 300 tisuća eura i to na ime posudbe Petra Stojanovića u talijanski Empoli. Za Hajrovića, Atiemwena, Čabraju i Ćužea nije ništa stiglo na račun, ali bar je rasteretilo budžet za plaće.

Najbliži odlasku iz Dinama bio je Lovro Majer. Ponuda Eintrachta iz Frankfurta bila je na stolu, peglali su se detalji a “desetka” nije otišla na more sve čekajući zeleno svijetlo i odlazak u Bundesligu. Na kraju su apetiti bili preveliki, Eintracht se okrenuo Jesperu Lindstromu kojeg su doveli iz Brondbyja za sedam milijuna eura odštete.

Bojali su se kako će propali transfer utjecati na Majera, ali on je odgovorio pozitivno i u uvodu sezone je uvjerljivo najbolji igrač Dinama. Saznajemo kako i dalje ima interesenata koji bi mogli krenuti prema Majeru do kraja prijelaznog roka, ali i da u Dinamu ne bi imali ništa protiv realizacije. U idealnom scenariju bi ih Majer odveo u Ligu prvaka pa potom digao sidro.

Na izlaznim vratima bio je i Bruno Petković. Za njega je zapeo ruski Krasnodar kojem je centarfor zabio dva gola u međusobnom ogledu u Europa ligi. Međutim, očito uvjeti nisu bili na razini te je Petković odbio transfer u Rusiju.

Odbijenicu je dobio i Ferencvaroš koji je htio Amera Gojaka da bi se na kraju morao zadovoljiti Čabrajom a u kombinacijama za odlazak u redove mađarskog prvaka bio je i Marin Leovac. Dok je Dinamo bio na Cipru, radilo se na transferu Lirima Kastratija u Werder. Njemački drugoligaš ga želi odmah s obzirom na to da im je već počela sezona u kojoj se žele vratiti u elitni razred. Saznajemo kako igrač ne bi imao ništa protiv odlaska u Bremen, ali Dinamo ima svoje uvjete koji su za sada preveliki. No, linija je užarena i ne bi se iznenadili da Kastrati u idućih nekoliko dana postane “bivši”.

Talijanska Parma je bacila oko na Josipa Šutala. Poslali su upit i iz Maksimira je odgovoreno kako je cijena za mladog stopera pet milijuna eura. Časnik za vezu bio je Anthony Šerić, bivši hrvatski reprezentativac i igrač Parme čije je čelnike malo naljutilo što se priča pojavila u javnosti. Podsjetimo, zanimanje za Šutala javnosti je ekskluzivno donio portal Germanijak.

Tijekom vikenda pojavila se priča kako je švedski AIK zainteresiran za Danijela Zagorca. Međutim, to je bila “patka” jer Zagi visoko kotira u maksimirskim planovima. U slučaju odlaska Dominika Livakovića, postat će prvi vratar Dinama. Ako se dogodi da Livaković ipak ostane, onda će ostati njegovom pričuvom kao što je bio zadnjih nekoliko sezona. Taj rasplet čekaju Nevistić i Horkaš.

Među igračima koje je Krznar otpisao svakako se ističu imena Marina Leovca, Komnena Andrića i Sandra Kulenovića. Za njih se traži rješenja u okviru transfera ili barem posudbe. Postoje neke kombinacije, ali igrači nemaju namjeru pristati baš na sve što se nudi. Imaju čvrste ugovore i čekaju rasplet za koji oni procijene da im je prihvatljiv. Primjerice, Kulenović je odbio Nottingham Forest jer je procijenio da u ovom trenutku to nije liga u kojoj bi sazrio a financijski detalji nisu bili na razini engleskog Championshipa pa da to bude neka prevaga u odluci. Tu je i Ivo Pinto koji trenira sa skupinom “otpisani”…

Tridesetak dana do kraja prijelaznog roka, puno je tu upitnika za Dinamo. I jasno je da će se priča zaokružiti u skladu s europskim rezultatima. Ako Dinamo ostvari proboj u play off Lige prvaka, već će biti lakše disati i držati se visoke cijene za svoje vedete. U slučaju da se protiv poljske Legije dogodi scenarij kojeg nitko ne želi, moglo bi se krenuti u ozbiljne diskonte. A to je nešto što vojska interesenata čeka…


Tagovi

Bruno PetkovićKrasnodarDinamo ZagrebLovro Majer

Ostale Vijesti