Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Robbie Burton odlazi iz Dinama u engleskog trećeligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 08:37

Priča je jako podsjećala na onu Danija Olma, ali na kraju za navijače sve je ostalo na mašti.

Kada je Robbie Burton u veljači prošle godine predstavljen u Maksimiru, njegov CV izazvao je silnu pažnju. Kapetan mlade momčadi Arsenala potpisao je petogodišnji ugovor s Dinamom koji je nakon Dani Olma, ponovno uhvatio talenta jednom od svjetskih velikana.

„Osjećam se jako dobro ovdje, moj novi dom, sretan sam. Dinamo ima veliku povijest, jedva čekam zaigrati. Prvi sam put u Zagrebu, lijepo je, ali u Hrvatskoj sam već bio, prelijepa zemlja. Znam igrače Dinama, recimo Danija Olma, koji je sad otišao. Vidio sam kako je on napravio veliki korak dolaskom u Zagreb, vjerujem da ću i ja tako. Nisam znao da sam prvi britanski igrač u Dinamu, baš lijepo“, govorio je Burton prilikom dolaska u Zagreb.

Međutim, Velšanin se za razliku od Španjolca nije uspio izboriti za minute na Maksimiru. Za Modre je u HNL-u upisao tek 13 utakmica, ukupno 624 utakmice, participirao je i u dvije utakmice Kupa te dvije u Europi, obje protiv Wolfsbergera.

Burton i ono malo prilika što je dobio nije iskoristio te je bilo više nego jasno kako Krznar na njega ne računa te su mu iz kluba predložili posudbu u nekog hrvatskog prvoligaša. Međutim, Velšanin je tu ideju odbio i inzistirao je na posudbi negdje na Otoku.

Prema informacijama koje donose Sportske novosti, želja će mu se ispuniti te bi Burton u narednim danima trebao postati igrač Portsmoutha, kluba koji se natječe u League One ili trećem razredu tamošnjeg nogometa. Velšanin bi s klubom s Fratton Parka trebao potpisati jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora.

Portsmouth je klub slavne prošlosti i prosječne sadašnjosti. Pompey je nakon drugog svjetskog rata dva puta osvajao naslov prvaka Engleske, a posljednji trofej osvojili 2008. godine kad su na Wembleyju uzeli FA kup predvođeni Nikom Kranjčarom.


Tagovi

Dinamo ZagrebPortsmouthLeague OneRobbie BurtonNiko Kranjčar

Ostale Vijesti