Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Otpisanog 'dinamovca' želi Zoran Zekić, ali očekuje se ponuda iz inozemstva!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.01.24. | 12:00

Za Antonija Marina više nema mjesta u Maksimiru, Sergej Jakirović izostavio ga je s popisa igrača za pripreme

Josip Drmić, Luka Menalo i Antonio Marin. Ne može se reći da je neočekivano, dapače, šuškalo se da bi sva trojica ove zime mogli biti otpisani u Dinamu, bilo je samo pitanje hoće li Sergej Jakirović taj rez napraviti odmah ili tijekom priprema, nakon što dovede zamjene. Učinio je to već prvi dan, jasno poručio da svi oni mogu tražiti novu sredinu, da se na proljeće u Dinamu neće naigrati. Josip Drmić tako je završio svoju tubulentnu epizodu u Maksimiru, gdje je došao kao najplaćeniji klupski igrač, kao jedan od najubojitijih strijelaca HNL-a. Nije da u Maksimiru nije imao neke zvjezdane trenutke, ali bili su to bljeskovi, kad se sve zbroji, Drmić ipak nije ostavio onako dubok trag kao što se očekivalo. Ugovor mu istječe na ljeto, u Maksimiru će već sad s njim riješiti raskid.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A posebna je priča Antonio Marin. U Dinamo je došao još u siječnju 2009., prije sad već punih 15 godina, prošao je u Maksimiru sve uzraste, bio 'projekt kluba', Modri su već prije šest-sedam godina za njega odbijali ozbiljne ponude velikih klubova; Roma, Milan, Juventus, City, Chelsea... Svi su oni imali Marina u svojim notesima debelo potcrtanoga, svi su oni 'kampirali' pred Maksimirom i pokušali ga 'privesti' pod svoje boje. No, on je izabrao Dinamo, tu je trebao napraviti 'boom' i tek onda otići u inozemstvo. Ali, Marin u Dinamu nije uspio postati ono što se očekivalo. Odlazio je više puta na posudbe: Monza, Lokomotiva, Šibenik, Rijeka... I uvijek se vraćao u Dinamo kao igrač, koji se na posudbi dokazao i koji bi konačno u modrom dresu trebao imati značajnu ulogu. Ipak, svaki put je taj povratak u Maksimir ostao nedorečen. Nikako se Antonio Marin nije uspio nametnuti, postati prvotimac, uhvatiti kontinuitet, iz raznoraznih razloga. Nekad mu nisu vjerovali treneri, nekad on sam nije bio na razini na kojoj je trebao biti.

Jesenas se u nekim trenucima činilo i da bi mogao isplivati, Igor Bišćan ubacio ga je s klupe u 'onoj' utakmici u Ateni, zabio je Astani u kvalifikacijama Lige prvaka (potom i u Konferencijskoj ligi), zabio i dva pogotka u Kupu, koristio ga je kao adut s klupe i Sergej Jakirović. Ali, 388 minuta ipak je premalo i jasno je da takav status više nema smisla. I njemu na ljeto istječe ugovor, Dinamo mu novi nije ponudio, a ni on više ne želi minute skupljati minute kao mrvice. Ako ne ide - ne ide, rastanak je možda najbolji izbor. Marinu su tek 22 godine, ima još pred sobom mogućnosti da uspije, Dinamo mu, očito, nije suđen.

A prema informacijama Germanijaka, Antonija Marina rado bi u svojoj momčadi vidio Zoran Zekić. Trener Osječana iznimno cijeni mladog Marina i vjeruje da bi on na OPUS Areni mogao pokazati kvalitetu, kao što je lani pokazao na posudbi u Rijeci. Ako bi dobio kontinuitet, trenerovo povjerenje... No, istovremeno očekuje se i ponuda iz inozemstva, Marin je i dalje zanimljiv tržištu, pogotovo jer će na ljeto biti slobodan igrač. Bilo je već i prošlog ljeta upita i ponuda iz jakih nogometnih liga, sad bi taj interes mogao i rasti, ne sumnjamo da će Antonio ubrzo pronaći novi klub. Pitanje je tek, kako će se Dinamo postaviti u pregovorima, hoće li mu izaći ususret i pustiti ga besplatno ili će ipak tražiti neku odštetu za tih zadnjih pola godine ugovora.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoAntonio MarinSergej JakirovićZoran Zekić

Ostale Vijesti