Valentina Giannettoni/IPA Sport
Valentina Giannettoni/IPA Sport

Talijanski mediji: Brekalo se u subotu vraća u momčad. A nakon toga odlazi, Dinamo je prva opcija!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 11:20

Velika Dinamova želja u prvom bi tjednu 2024.godine trebala definirati gdje će nastaviti karijeru. Dolazak u Maksimir vrlo je realan

Josip Brekalo, suglasni su gotovo svi talijanski mediji, napušta Fiorentinu! I tu više ne stavljaju niti upitnik, svi donose tu istu infromaciju, 1/1, krilni napadač i povremeni hrvatski reprezentativac broji svoje zadnje dane u Firenci. Međutim, mora još obaviti jedan 'zadatak'.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Fiorentina otvara godinu gostovanjem kod Sassuola u subotu, a iz raznoraznih razloga trener Vincenzo Italiano ostao je bez dovoljno opcija na krilima i u napadu. Stoga mu je Brekalo potreban, barem da bude na raspolaganju ako zatreba, uglavnom, Brekalo bi trebao biti u kadru za tu utakmicu. Vjerojatno oproštajnu u Fiorentininu dresu, jer nakon nje bi trebao, barem prema Talijanima, napustiti 'Viole'. Donose Talijani informaciju da su pred Brekalom samo svije opcije, ili povratak u Dinamo ili odlazak na (suhu) posudbu u Bolognu. Do prije neki dan živjela je opcija zamjene Fiorentine i Bologne na krilima, Brekalo za Karlssona, do kraja sezone uz opcije otkupa. Međutim, sad se spominje tek mogućnost dolaska Brekala u Bolognu na posudbu do kraja sezone bez opcije kupnje. Što nikad nije dobra opcija za igrača, koji želi igrati i biti standardan, jer, kad klub nema nikakvu buduću vrijednost od njega, onda mu i ne daje prilika koliko bi igrač želio. Puno je takvih primjera iz prošlosti, pogotovo u Italiji.

Dakle, povratak u Maksimir čini se kao sve realniji rasplet za Josipa Brekala. Doznajemo, što i nije neočekivano, da je Dinamu najveći problem Brekalova plaća, igrač je konstantno u kontaktu s ljudima iz Dinama, jasno su mu rekli da će morati malo 'smanjiti apetite', ili da se Fiorentina do kraja sezone ipak veći dio ugovora preuzme na svoja leđa. Za koji dan očekujemo rasplet ove priče koja, čini se, ide u dobrom smjeru za Dinamo i Brekala. (T.N.)



Tagovi

Josip BrekaloGNK DinamoFiorentinaSergej Jakirović

Ostale Vijesti