REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

Germanijak doznaje: Ogiwara je Dinamov, presudio je Kaneko! Posao je pokušao 'pokvariti' - Hajduk?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 31.12.23. | 11:15

Tijekom zadnje noći u 2023. sve je dogovoreno između Zagreba i Japana i Ogiwara bi se uskoro trebao pojaviti u Maksimiru

Gotovo je, Dinamo je pronašao lijevog beka, njegovo je ime Takuya Ogiwara! Nakon Takura (Kaneko), Dinamo dovodi Takuyu i tu više ne bi trebalo biti upitnika. Neki su mediji već ranije objavili da je posao dogovoren i da Ogiwara dolazi na posudbu s pravom otkupa i ta je informacija bila točna, a Germanijak doznaje sve detalje ove priče.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Takuya Ogiwara je 24-godišnji lijevi bek Urawe Redsa, nedavno je igrao na Svjetskom klupskom prvenstvu, standardni je prvotimac s 28 utakmica prošle sezone u japanskoj J-League. Dinamo će posudbu do kraja sezone platiti oko 200 tisuća eura, tada može Ogiwaru i otkupiti, kao i Takura Kaneka. Zanimljivo, iako su mu 24 godine, Ogiwara spada među mlađe igrače Urawe, japanska liga je liga starijih igrača i 24-godišnjaci tamo su, zapravo, mladići. Inače, priča s Ogiwarom počela je još ljetos. Dario Dabac, koji je Dariju Šimiću tada predložio Kaneka, imao je na radaru i Ogiwaru. Međutim, tada do transfera nije došlo, u Dinamu nisu još imali povjerenje u japansko tržište, dvojica Japanaca tada bi bila veliki rizik, zato je sve ostalo na Kaneku. Ali, u pola godine dosta se toga promijenilo, Kaneko je proigrao i postao jedan od glavnih Dinamovih igrača, Dabac je u međuvremenu bio postao skaut prve momčadi Dinama i Ogiwara se vratio u fokus. Istina, bio je u užem izboru i Poljak Bartlomiej Wdowik, lijevi bek Jagellonije, inače, drugi strijelac Extraklase, ali detalji su na kraju prevagnuli na stranu Ogiware. Dakako, financijski detalji također, Wdowik je ipak bio skuplji, a pitanje je li bolja opcija.

Inače, kako doznajemo, važnu je ulogu u dogovoru s Ogiwarom imao upravo Takuro Kaneko, na neki način njegovi su savjeti presudili. Jer, kad se 'lomio' dogovor, kad je Ogiwara trebao odlučiti, popričao je s Kanekom, koji mu je kazao da neće pogriješiti ako dođe u Dinamo, da je to odličan izbor i da bi on sam opet izabrao isto. Tada je Ogiwara poručio da je Dinamo i njegov izbor, obećao se Modrima i ostalo je riješiti formalnosti između klubova. Prema našim infromacijama konačan dogovor 'pao' je u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu (u Japanu je već bila nedjelja prijepodne), a iz Japana nam je došla i informacija da se u utrku za Ogiwaru uključio i Hajduk! Nije tajna da u Splitu također traže lijevog beka, e sad, jesu li doista s Poljuda htjeli Ogiwaru ili je netko iskoristio Hajduk da pokuša pokvariti posao Dinamu ili poveća cijenu, to ne znamo i ne možemo zaključiti, štogod da je posrijedi nije nedopušteno i neobično u svakom poslu, ali poznato je da kad Japanci nešto obećaju i stisnu ruku, da je to 'sveto pismo'. Kad su jednom prihvatili dogovor s Dinamom, to je bilo - amen! I tu više nema upitnika.

Sad ostaje još samo riješiti sve papire i formalnosti, blagdani su pa bi moglo trajati, ali svi se nadaju da bi Ogiwara već tijekom prvog tjedna 2024. trebao biti u Zagrebu i s momčadi putovati u Rovinj. Inače, radi se o igraču koji je baš bek, odličnih fizičkih predispozicija, kažu čak i brži od Kaneka. Igra u oba smjera, sklon je probojima po boku i centaršutevima te bi Dinamo od njega na proljeće mogao profitirati. U Maksimiru ga već željno očekuju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Takuya OgiwaraGNK DinamoDario DabacSergej Jakirović

Ostale Vijesti