Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Germanijak doznaje: Niko Kovač želi dovesti Josipa Šutala!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.04.23. | 16:30

Wolfsburg je ozbiljno zagrizao za Dinamova i reprezentativnog stopera, kontakti između klubova već postoje. Ali, pitanje je hoće li 'Vukovi' platiti svote o kojima se pričalo prošlog ljeta

Očekuje se prometno ljeto u Maksimiru, vjerojatno u oba smjera, a jedan od onih koji je među prvima u redu za odlazak je sigurno Josip Šutalo. Već je dugo modri i reprezentativni stoper na meti mnogih europskih klubova, lani je praktički sve bilo spremno za odlazak u Leipzig, no 'time-out' se pretvorio u dugotrajan mir i ta je priča pomalo iščeznula. Međutim, Šutalo je ostao 'vruća roba' i očekuje se da bi u sljedećem prijelaznom roku mogla u Maksimir stići ponuda koja će ga odvesti u bijeli svijet.

A prema informacijama Germanijaka, jedan je klub već ušao u utrku za Josipa Šutala, riječ je o Wolfsburgu, na čijoj je klupi Niko Kovač. Wolfsburg je trenutno deveti u Bundesligi, još ima izglede za plasman u Konferencijsku ligu, ali klub, očito, ima jače planove za iduću sezonu i traži pojačanja. Prema onome što smo saznali, kontakti između Wolfsburga i Dinama već postoje, u Maksimiru su upoznati s interesom 'Vukova'. Ono što zasad ne znamo jest koliko su pregovori uznapredovali i jesu li se klubovi uopće približili svoti za koju bi sklopili posao. Podsjetimo, lani se, u kontekstu Leipziga, govorilo o 18+7 milijuna za Šutala, a to je cifra koju će Wolfsburg teško platiti. E sad, imaju li Niko Kovač i njegovi poslodavci neki adut u rukavu, ili zasad samo ispituju teren, vidjet ćemo vrlo skoro, ovo je još ionako faza prije početka mercata u kojoj se klubovi u ligama Petice raspituju, sondiraju tržište i odlučuju hoće li krenuti dalje u posao ili odustati. Davna su već vremena kad je Wolfsburg, iako slovi kao klub sjajnog financijskog stranja, dovodio igrače za 43 milijuna eura (Julian Draxler, 2015.), 32 milijuna (Andreas Schürrle, 2014.) ili 22 milijuna eura (Kevin de Bruyne, 2013.), lani je najskuplje pojačanje bio Sebastiaan Bornauw, također stoper, koji je došao za 13,5 milijuna eura. Kao što vidite, to su svote koje su daleko od onih uz koje se prošlog ljeta vezalo Šutalovo prezime. No, Wolfsburg može platiti, pitanje je želi li toliko platiti.

Wolfsburg i Dinamo u prošlosti su već triput poslovali, doveli su Vukovi Marija Mandžukića, Josipa Brekala i Bartola Franjića, svi ti poslovi težili su između sedam i 10 milijuna eura. Bartol Franjić došao je prošlog ljeta u Wolfsburg za 7,5 milijuna eura, međutim, upisao je samo 240 minuta čitave sezone, u zadnje se vrijeme bori i s ozljedom. Ne znamo je li možda u planovima čelnika Wolfsburga da u transfer Šutala uključe i Franjića, ponude ga Dinamu kao dio 'paketa'? S time bi se, naravno, trebao složiti i sam Franjić, a pitanje želi li se već nakon godinu dana vratiti u Maksimir. Uglavnom, daleko je ova priča od zaključenja, ali, da Wolfsburg jest ozbiljno zagrijan za Josipa Šutala, to nije upitno. No, sigurno nije i jedini koji će ovog ljeta pokucati na Dinamova vrata.



Tagovi

Niko KovačIgor BišćanJosip ŠutaloDario ŠimićGNK DinamoWolfsburg

Ostale Vijesti