Davor Javorcic/PIXSELL
Davor Javorcic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Nenad Bjelica nastavlja s Osijekom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.07.22. | 18:17

Lőrinc Mészáros i njegov predsjednik Uprave Ferenc Sakalj nisu skloni promjeni trenera

Tresla se brda, rodio se miš! Tako se ukratko može sažeti “Dan D” Koji se nakon ispadanja od Kyzylzhara očekivao u Gradskom vrtu. Kako Germanijak ekskluzivno saznaje, vodstvo Osijeka i Nenad Bjelica u petak su pretresli aktualnu situaciju u prvoligašu s Gradskog vrta.

S obzirom na to da nakon tog razgovora nije u javnost puštena neka druga informacija, izvjesno je kako Nenad Bjelica ostaje za kormilom Osijeka i bit će na klupi u dvoboju protiv Slaven Belupa koji Osijek igra u nedjelju na Gradskom vrtu (18.55h).

Ne znamo za sadržaj razgovora ali izvjesno je kako vodstvo kluba smatra da nije vrijeme za radikalne promjene. Unatoč pritisku javnosti koji je evidentan, Lőrinc Mészáros i njegov predsjednik Uprave Ferenc Sakalj nisu skloni promjeni trenera. Pružili su Bjelici i njegovom stručnom stožeru priliku da se izvade iz nezahvalne situacije u kojoj su se našli nakon Lokomotive i pogotovo poslije ispadanja od Kyzylzhara.

Jasno da su krediti vrlo mali, ali izvjesno je kako Bjelicu i njegov stožer štiti ugovor koji u slučaju jednostranog raskida nalaže da se drugoj strani isplati kompletna ugovorna svota. To bi značilo da bi klub Bjelici i njegovom stožeru trebao isplatiti godišnju plaću (ugovor traje do ljeta 2023.) u slučaju da ih smjeni. OK, to je u ovom trenutku voda na mlin Bjelici, ali isto tako kada je imao ponudu iz Saudijske Arabije od pet milijuna eura, na sam spomen toga kao opcije, u Osijeku su jasno rekli da bi ga odlazak koštao tri milijuna eura…

Kako bilo, Bjelica će biti u nedjelju na klupi. Jasno da će pritisak na njega rasti svakim lošim rezultatom Osijeka, kao da će on opadati autoritativnim predstavama u HNL-u. Samo je pitanje može li se momčad u tako kratkom periodu vratiti u kolosijek. Jasno je kako vedete Osijeka nisu zaboravile igrati nogomet već da je problem isključivo mentalne blokade i izostanka samopouzdanja.


Tagovi

NK OsijekNenad Bjelica

Ostale Vijesti