Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Majer i Brekalo kreću od prve minute (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 07:07

Kristijan Jakić neće biti spreman za Austriju, dok bi Luka Modrić minutažu trebao dobiti u nastavku utakmice.

Hrvatska večeras otvara novi ciklus u sastavu koji je svojevrsno iznenađenje. Iako, u njemu zapravo nema ništa sporno. Prema saznanjima Germanijaka izbornik Dalić odlučio je poslati na Austriju od prve minute Lovru Majera na desnoj strani, odnosno Josipa Brekala na onoj lijevoj dok će Martin Erlić upisati svoje prve minute u reprezentaciji u tandemu s Dujom Ćaletom Carom. U dogovoru s Lukom Modrićem odlučeno je kako će kapetan dobiti određenu minutažu u nastavku dvoboja, dok će Kristijan Jakić propustiti dvoboj zbog određenih problema. No, za razliku od Gvardiola koji je napustio reprezentaciju, Jakić će konkurirati za preostale tri utakmice.

(2.15) Hrvatska (3.20) Austrija (3.60)

To je bila posljednja informacija nakon sinoćnjeg treninga u Gradskom vrtu koji je vodio izbornik Dalić nakon što se vratio iz Livna gdje je boravio zbog pogreba oca. Početak trećeg ciklusa natjecanja koje je izazvalo velike prijepore Hrvatska dočekuje kao favorit. Prema svim elementima Dalićeva vrsta je nekoliko kategorija iznad Austrije, no takav se status mora dokazati na travnjaku. Pogotovo u toj prvoj utakmici koju su svi označili kao krucijalnu u lipanjskoj akciji. Naime, s tri premijerna boda Hrvatska bi napravila veliki korak prema ispunjenju cilja; osiguranju ostanka u A skupini Lige nacija. Od četiri reprezentacija, otpada ona zadnja…

Ovi lipanjski dani, uz onu akciju koja Hrvatsku čeka u rujnu, trebali bi biti i svojevrsne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Interne dakako. One za vize s kojima će Zlatko Dalić razveseliti igrače kada im pred zimu pošalje pozivnice. Puno je vremena, dovoljno da se neke stvari promjene ali realno jezgro od 15-ak igrača je poznato. Za desetak mjesta još uvijek traje “natječaj”. A kandidata je puno pa će se ove četiri lipanjske utakmice gledati kroz prizmu borba za pozivnice.

Recimo, Nikola Vlašić je ovdje na kredit. Zadužio je izbornika koji mu je pružio ruku, na njemu je da to opravda. Možda je na identičan način trebao to Dalić napraviti s Petkovićem ali to je već druga priča. Šime Vrsaljko se vratio, Lovren još nije rekao posljednju što se tiče reprezentacije.

(2.15) Hrvatska (3.20) Austrija (3.60)

No, ima i mlađih koji dolaze i čije su ambicije velike. Primjerice, Martin Erlić koji bi danas stjecajem okolnosti trebao debitirati. Idealna je ovo prilika da izbornik vidi kako će se branič Sassuola snaći među Vatrenima. Kvalitetu ima, samopouzdanje je na visokoj razini… Ima još nekoliko igrača koji su “tu negdje” i kojima bi ove četiri utakmice mogle znatno utjecati na status kandidata za odlazak na SP. Recimo, Ivanušec i Oršić. Potom Budimir, Pongračić... U rujnu se ovdje očekuju Musa, Sučić, Krovinović... Priliku će sigurno dobiti, na njima je da iskoriste.

HRVATSKA (4-3-3)

AUSTRIJA (3-1-4-2)

Liga nacija, skupina A1

Petak, 3. lipnja

Hrvatska – Austrija (20.45)

Ponedjeljak, 6. lipnja

Hrvatska – Francuska (20.45)

Petak, 10. lipnja

Danska – Hrvatska (20.45)

Ponedjeljak, 13. lipnja

Francuska - Hrvatska (20.45)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaZlatko DalićJosip BrekaloLovro MajerMartin ErlićVatreniAustrijska nogometna reprezentacijaGradski vrtHNS

Ostale Vijesti