Davor Javorović / Pixsell
Davor Javorović / Pixsell

Ćorluka: Gvardiol je otpao a Perišić sigurno ne glumi ozljedu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 18:17

Asistent izbornika Dalića potvrdio je navode Germanijaka da će reprezentacija morati bez stupa obrane u ove četiri utakmice Uefine Lige nacija

Dvoboj 1. kola Uefine Lige nacija najavio je Vedran Ćorluka, asistent izbornika Dalića te Mateo Kovačić. Oba su istakla pozitivnu atmosferu u kampu reprezentacije, želju da se natjecanje otvori s tri boda i da je Austrija ozbiljan protivnik bez obzira na reputaciju.

“Ne podcjenjujemo nikoga, to budite sigurni. Odlični su, pokazali su to na Euru i bit će još bolji s novim izbornikom koji gaji dobar stil igre; puno trke i presinga. Pripremili smo se za to”, rekao je Mateo Kovačić koji se priklonio tezi da je naporno igrati još čestiti utakmice nakon što je sezona gotova, ali i da nema problem s time.

“Velika je čest igrati za Hrvatsku, motivirani smo da odigramo najbolje što je moguće u ovom trenutku”.

U Osijeku je atmosfera uvijek poticajna…

“Očekujem sjajnu atmosferu, jako je lijepo igrati u Osijeku. Ništa manje ne očekujemo sutra”, poručio je veznjak Chelseaja priznavši kako reprezentativci nisu glavama na SP-u koji se bliži.

“Nismo još u tome. Imamo četiri utakmice Lige nacija i fokus je samo na Austriji. Utakmica po utakmicu jer neće biti jednostavno”, završio je Kovačić prije nego je riječ dobio Vedran Ćorluka koji je potvrdio ranije pisanje Germanijaka da je Joško Gvardiol otpao za ovu akciju.

“Pustili smo ga jer neće biti spreman za niti jednu utakmicu. Otišao je na rehabilitaciju i to je najbolje za njega da se spremi za pripreme”.

Vrsaljko neće igrati protiv Austrije, u reprezentaciji se nadaju da će početi trenirati u Splitu pa ući u konkurenciju.

“Luka će s nama trenirati danas. Vidjet ćemo ulazi li od prve minute ili u nastavku”.

Netko je postavio pitanje o Ivanu Perišiću i glasini da glumi ozljedu kako bi sredio transfer u Tottenham. Vedran Ćorluka s gnušanjem je odbio takvu konstataciju nazvavši je glupošću.

“Mi smo ozbiljna selekcija, ne igramo se s imidžom. Čovjek je ozlijeđen, kao takav je otišao i napravio transfer. Hrvatska nikada nije dopuštala takve stvari, neće niti u buduće”, poruka je Ćorluke koju je prisnažio glasnogovornik Pacak podsjetivši kako je Ivan Perišić stigao na finale Kupa u Split na štakama što dovoljno sugerira jel’ ozlijeđen ili nije.

Sastav se još uvijek ne zna, ali za pretpostaviti je kako će izgledati Austrija u Gradskom vrtu.

“Očekujemo da će ići full gas a onda će i nas natjerati na identičan odgovor. Imao sam priliku upoznati izbornika Austrije, shvatio sam njegovu nogometnu filozofiju. Ići će 100 na sat, na nama je da odgovorimo tako".


Tagovi

Vedran ĆorlukaIvan PerišićJoško GvardiolVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti