Denis Kapetanovic/PIXSELL
Denis Kapetanovic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Jakirović našao lijek za riječki napad, dovodi 'killera' koji mu je već donio naslov

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 31.07.23. | 20:08

Trener Rijeke najavio je da će dovesti pojačanje u napad, a izgleda da misli dovesti ono pred kojim u susjedstvu strahuju

Trener Rijeke Sergej Jakirović nakon poraza u Jadranskom derbiju protiv Hajduka 0-1 na Poljudu, najavio je kako želi dovesti pojačanje u napad svoje momčadi. Činilo se da su Riječani blizu gola, vrzmali su se Fruk, Janković i društvo pred Hajdukovim vratima, ali nije bilo dovoljno za slom Bijele obrane.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Samo kolo ranije rijeka je napunila Rudeš s četiri komada, ali s obzirom na razliku u kvaliteti i afinitete kvarnerskog kluba, Jakiroviću je jasno da će se morati zubi pokazati i daleko težim rivalima. Možda to Hajduku u minulom kolu nisu uspjeli napraviti, barem ne u obliku postignutog gola, ali zato je Jakir krenuo u ozbiljne promjene. Ne miruje Rijeka na nogometnoj tržnici pa bi, kako Germanijak doznaje, na Rujevicu uskoro trebao stići bosanskohercegovački 'killer', Nemanja Bilbija.

Neprikosnovenog golgetera bosanskohercegovačke lige Jakirović poznaje u dušu. Trenirao ga je u mostarskom Zrinjskom gdje je Bilbija i sada. Ondje je od navijača dobio svoju ulicu, štuju ga kao božanstvo, protivničke obrane strepe od njegovog prodora, a osim toga, s Plemićima ima i potpisan ugovor do 2025. godine.

Zrinjski trenutno na rasporedu ima gostovanje u Bratislavi, kod Slovana, protiv kojega pokušava uhvatiti 0-1 zaostatak u utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka. Upravo je Bilbija jedan od upitnih za ovaj susret jer je i onaj domaći započeo s klupe zbog napuknutog rebra.

"Nemanja ima problem s rebrom i dalje, ali sada je u boljem stanju nego je bio tada. Magdić je jedini izvan stroja, a ostali su svi na raspolaganju", rekao je uoči puta Krunoslav Rendulić. Utakmica između Slovana i Zrinjskog igra se u utorak u 20 i 30, a pobjednik će se plasirati u treće pretkolo Lige prvaka i tako osigurati najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. Nikad nijedan klub iz Bosne i Hercegovine nije dočekao jesen u Europi tako da je ovaj susret od iznimne važnosti za Rendulića, Bilbiju i društvo, a nakon toga bi i inforamcije na relaciji Rijeka-Mostar mogle postati jasnije i konkretnije.

Osim toga, kapetan Mostaraca već se ranije povezivao s dolaskom na Rujevicu, otkako je šef ondje njegov bivši trener, no tada se Zrinjski borio za naslov prvaka pa je puštanje kapetana bila suluda misao. Sada, nakon što se Bilbija dokazao u susjednoj BiH, iskorak u HNL ne bi bio toliko iznenađenje, kao ni to da Jakirović upravo u njemu vidi spas, lijek, amajliju ili kako god to želite nazvati. Ono što je sigurno jest da je kombinacija Jakirović-Bilbija u BiH bila doista ubojita.

Da čisto kratko dodamo i malo statistike... Bilbija je pod Jakirom nastupio u 70 utakmica, zabio 53 gola i 10 puta asistirao. Od toga su 33 nastupa bila u slavljeničkoj sezoni 2021./22. kada je u 33 ligaška nastupa postigao 34 gola i ujedno bio najbolji strijelac lige baš kao i sezonu prije te sezonu poslije (17 i 24 gola). Doduše, niti pod Rendulićem nije posustao pa je u 20 nastupa zabio jednako tolko komada. 'Killer' u pravom smislu riječi, barem na travnjacima u susjednoj BiH, a kako bi se nosio s konkurencijom u Hrvatskoj možda će nam pokazati uskoro.


Tagovi

Nemanja BilbijaSergej JakirovićZrinjskiMostarHNK RijekaRijekaHNL

Ostale Vijesti