Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Ferencvaros želi Sergeja Jakirovića!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 04.08.23. | 14:37

Trenerski rukopis stratega Rijeke nije ostao neprimijećen pa se, nakon što su Jakira htjeli za izbornika BiH, pojavio novi interesent, ovog puta financijski puno moćniji

Nakon što je Ferencvaros doživio debakl pa ispao od poluamaterske momčadi s Ovčjih otoka, trener najvećeg mađarskog kluba Stanislav Čerčesov postao je bivši! Što je i logično jer klub koji je miljenik države i kao takav ima budžet “koliko god treba” a spominje se cifra od 50 milijuna eura ne smije se dozvoliti takav kiks.

Ferencvaros je preuzeo Csaba Máté, dotadašnji trener druge momčadi koji je odgodio utakmicu prvog kola prvenstva da bi šok terapijom podigao momčad pa preko Shamrock Roversa u dvije utakmice otišao u 3. pretkolo Konferencijske lige gdje ih čeka malteški Hamrun.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, dvije pobjede ne znače da je Ferencvaros odustao od novog trenera, a Germanijak doznaje kako na listi želja visoko kotira Sergej Jakirović, trener Rijeke.

Doduše, spominjali su se i Ivan Leko, odnosno Goran Tomić a postoje i zagovornici koji bi htjeli vidjeti Željka Kopića. Međutim, sportski sektor Ferencvarosa zapeo je za Sergeja Jakirovića čiji je trenerski rukopis postao prepoznatljiv na ovim prostorima. Tome svjedoči i nedavna akcija nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koja je stigla na sastanak s Jakirovićem tijekom priprema Rijeke u Sloveniji i iznijela mu zajednički stav da ga vide kao nasljednika Faruka Hadžibegića.

Već sama činjenica da se u BiH može zauzeti zajednički stav o nekome - govori sama za sebe. Jer u zemlji koja je podijeljena u svim aspektima života, rijetko što može imati unisonu potporu, a potencijalni izbor Jakira za izbornika je bio upravo takav - unison i bez fige u džepu. Međutim, BiH savez nije toliko solventan da bi uspjeli u svojoj namjeri da ga dovedu za izbornika pa je ta ideja propala.

Ipak, sada se pojavio financijski moćniji interesent. Sjetili smo se kada je Ferencvaros prije godinu, dvije htio u svojim redovima Arijana Ademija. Zapravo, kapetan Dinama bio je velika želja ultrasa tog kluba koji su u njemu prepoznali ono što žele vidjeti od igrača svog kluba pa diskretno poslali upravi svoju želju. Na našu konstataciju kako Ferencvaros ne može platiti Dinamu to što bi u Maksimiru tražili za svog kapetana pa plus toga i njegovu plaću, naišli smo na zanimljiv odgovor:

“Iznenadio bi se. Ferencvaros može platiti koliko god želi”.

To je, valjda, dovoljna slika i prilika kluba koji bi htio Sergeja Jakirovića na klupi. I ta klauzula od šest plaća koja je stavljena u ugovor s Rijekom ne bi bio nikakav problem. Dakle, u slučaju da Ferencvaros krene u realizaciju, sve bi ovisilo o želji Sergeja Jakirovića.

Sigurno je kako Jakira mami financijski bezbrižna situacija u Budimpešti u kojoj bi praktički krenuo od nule i bez pritiska gradio svoju priču, ali isto tako je jasno da u Rijeci ima nedovršenog posla. On je složio ovu Rijeku koja dojmi, koja je imala sjajno proljeće i koja ima velik potencijal u pažljivoj selekciji kojoj su na Rujevici pristupili ovo ljeto. OK, nema napadača ali valjda je ostalo nešto od Frigana i Ampema da se može naći na tržištu. Ili Damir Mišković ima zmiju u džepu?

Kako bilo, ako Ferencvaros konkretno krene prema treneru Rijeke, a sve sugerira kako bi se to moglo dogoditi vrlo brzo, predsjednik Rijeke će biti u velikom problemu. I sve to zbog klauzule koju je stavio u ugovor prilikom potpisa a što je bio očit znak da u tom trenutku Mišković nije imao potpuno povjerenje u trenera koji je napravio čudo u Mostaru pa to isto ponovio s Rijekom ovo proljeće…

A kada već ima hit trenera u svojoj svlačionici, kada je Rijeka na početku priče koja bi potenacijalno mogla biti velika, onda je možda vrijeme da Mišković napravi predsjednički potez i zaštiti se skidanjem klauzule… U konačnici, možda Ferencvaros i neće biti iduća destinacija Sergeja Jakirovića ali činjenica da je trener takvog kalibra zapravo lako dostupan na tržištu zove na oprez. I na predsjedničke poteze…



Tagovi

Sergej JakirovićHNK RijekaFerencvarosDamir Mišković

Ostale Vijesti