Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Ivanović: "Priče da nemamo napadače dodatno su me motivirale", Jakirović: "Dečkima kapa do poda, nije se lako vratiti nakon Poljuda"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 22:35

Rijekin trener i najbolji igrač utakmice zadovoljni nakon velike (6-1) europske pobjede

Franjo Ivanović bio je junak visoke riječke pobjede protiv Dukagjinija (6-1) u uzvratu drugog pretkola Konferencijske lige. Zabio je hat-trick, mogao zabiti još koji i u velikom se stilu nametnuo treneru Jakiroviću kao prva napadačka opcija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Sjajna večer, sretan sam zbog pobjede, naravno i zbog hat-tricka. Nadam se da ćemo tako nastaviti, treba sad pobijediti i Istru. Moglo smo pobijediti i više, ali ovo je dobar start.", rekao je Ivanović i priznao da je pratio priče kako Rijeka nema napadača i kako ga treba tražiti na tržištu.

"To mi je bila dodatna motivacija, pokazali smo da imamo napadača. To je odluka trenera, ali nadam se da sam se izborio za mjesto u momčadi. Nadam se da je nešto arsenala ostalo i za Istru.", kazao je Ivanović.

Trener Sergej Jakirović nije dopustio euforiju, ali nije krio zadovoljstvo.

"Možda smo krenuli s grčem, ali nakon prvog gola smo se rastrčali. To je odlično, 33 udarca na gol. Dečkima kapa do poda, nije se lako vratiti poslije poraza od Hajduka na Poljudu. Ali čeka nas još puno izazova. Momci su dali sve od sebe, ovo im je nagrada, mogli smo zabiti još koji."

Odlični su bili mladi igrači Pašalić i Ivanović.

"Marco je veliki potencijal, treba mu vremena da se adaptira, pokazao je što zna. A Ivanovića smo skautirali šest mjeseci, ovo je za njegovo samopouzdanje jako bitno. Konkurencija te motivira, mi smo aktivni na tržištu, ali za Franju je ovo poticaj da nastavi ovako raditi. Nadam se da će ova momčad još više rasti. Drago mi je i da je Djouahra zabio... Ima nas dovoljno za utakmicu s Istrom, idemo po pobjedu."

Tada još nije znao na koga će Rijeka u trećem pretkolu, hoće li u Wales ili na Farske otoke. Ali, svejedno...

"Prva ja vani, kad ih osjetimo na terenu znat ćemo više. Tko god bude protivnik, morat ćemo se dobro pripremiti." (T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RijekaHNK RijekaSergej JakirovićFranjo IvanovićKonferencijska liga

Ostale Vijesti