Liam McBurney/Press Association
Liam McBurney/Press Association

Germanijak doznaje: Dok se priča o Hoxhi, Dinamo radi i na transferu igrača, koji ga je ove sezone već uništio!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.11.23. | 09:00

Jakirović je kazao da su krila i bekovi prioritet prijelaznog roka i Modri su već krenuli u potragu za tim igračima

Nakon Astane (četvrtak, 16.30 sati) Dinamo očekuje gostovanje u Koprivnici u ponedjeljak, još jedna utakmica u kojoj Modrima treba pobjeda. No, neće po tome biti posebna, jer svaka je utakmica imperativ, bit će drugačija od drugih, jer će u fokusu biti i jedan igrač suparničke momčadi. Naime, nije tajna da je Arber Hoxha, lijevokrilni napadač Slavena Belupa jedna od Dinamovih meta u ljetnom prijelaznom roku, a možda baš ta utakmica bude 'kvalifikacijska'. Iako, razgovori se već vode, bez obzira kako Hoxha odigrao tu utakmicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako doznajemo, predstavnici koprivničkog kluba već su prije nekoliko tjedana bili u Maksimiru i tada za Hoxhu izvijesili cijenu od tri milijuna eura. Što su u Dinamu odmah odbili, ne žele se upuštati u takav trošak, očekuju više dolazaka u siječnju i tri milijuna za Hoxhu čini im se previše. Navodno su u Dinamu, na prijedlog Sergeja Jakirovića, zaključili da bi za Hoxhu ponudili 800 tisuća, najviše milijun eura, a onda se dodatno može razgovarati o 'bonusu' u igračkom kadru. Kao što su Modri tijekom zadnje dvije godine u Koprivnicu usmjerili Antu Crna i Mateja Šakotu, na posudbu Daniela Štefulja, tako bi i u zamjenu za nižu cijenu za Hoxhu mogli usmjeriti još neke igrače, ionako se na zimu u Maksimiru očekuje povećana lista za odstrijel. U Dinamu vjeruju da bi Koprivničani mogli izići ususret, spustiti apetite i prodati Hoxhu u Maksimir. Dakako, Dinamo nije jedini, koji se zanima za Kosovara, ima on još ponude i iz inozemstva, pričalo se i o interesu Hajduka, tako da ti pregovori možda i neće biti jednostavni. A Hoxha će u ponedjeljak imati priliku pokazati da je igrač za Dinamo.

A dok se čeka što će biti s Hoxhom, Dinamo je 'bacio oko' na još jedno kosovsko krilo i to igrača, koji ga je ove sezone već uništio. Radi se o Almiru Kreyziuu, 25-godišnjem igraču Ballkanija, koji je Modre u Prištini, u utakmici Konferencijske lige bacao u očaj. Ballkani je slavio 2-0, Kreyziu zabio gol i bio najbolji igrač, nerješiva enigma za Dinamovu obranu. Bez je, efikasan, okomit, a to je ono što traži Sergej Jakirović, a bio je Kreyziu i ranije na Dinamovoj listi potencijalnih pojačanja. Doznjemo da Dinamo radi i na tom transferu što, naravno, ne znači da će ga i dovršiti, a i on će, poput Hoxhe, uskoro imati priliku dokazati kvalitetu baš protiv Dinama, Ballkani u zadnjem kolu Konferencijske lige gostuje u Maksimiru. Jakirović je i u nedavnom intervjuu Germanijaku kazao da su bekovi i krila prioritet prijelaznog roka, a da, što se krila tiče, to trebaju biti igrači s učinkom, krila koja zabijaju i asistiraju. Hoxha je ove sezone zabio četiri gola (tri u HNL-u, jedan u Kupu) i upisao tri asistencije, dok je Kreyziu zabio osam pogodaka, od toga tri u Europi, tome dodao jednu asistenciju. Hoxha je također nekad igrao u Ballkaniju, otamo je došao u Lokomotivu pa u Slaven Belupo, Kreyziu je sad najbolji igrač kosovskog prvaka sa željom da karijeru nastavi na Zapadu. U Maksimiru vjeruju da bi Kreyziua mogli platiti manje nego Hoxhu, pogotovo ako Slaven Belupo ostane dosljedan u potraživanju oko dva ili tri milijuna eura.

Hoće li i koji od njih na kraju doći u Maksimir, vidjet ćemo tijekom idućih tjedana i mjeseci, ali Dinamo je, definitivno, krenuo u potragu za igračima, koji bi trebali donijeti novu kvalitetu u zimskom prijelaznom roku. Hoxha i Kreyziu su visoko na listi želja.



Tagovi

GNK DinamoAlmir KryeziuFK BallkaniKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti