Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

U Astanu bez Drmića, Sosa se priključuje Ukrajincu!? Jakirović optimističan: "Sve je dugačije kad je Bruno na terenu!"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.11.23. | 12:15

Švicarski napadač ide u Njemačku na pregled koljena, možda i na zahvat, zbog kojega bi već završio polusezonu. A na Urugvajca Jakirović definitivno ne računa

Poveo je Sergej Jakirović 23 igrača prema Astani, otišli su Modri na dalek put dva dana prije ključne europske utakmice. Odmah je u oči upalo da na popisu nema Josipa Drmića, s obzirom da je zadnje dvije utakmice (Rijeka, Osijek) odgledao s tribine, mogao je to biti jasan znak da na Drmića Dinamov trener više ne računa. No, odbija Jakirović priznati da je Drmića otpisao, što se Astane tiče, švicarski napadač nije putovao iz zdravstvenih razloga.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Drmić je ostao u Zagrebu, ide na pregled koljena u Njemačku, da vidimo što ćemo. Ako se odluči na čišćenje koljena, da ima više vremena za oporavak i reahbilitaciju", otkrio je Jakirović.

Jasno je, odluči li se Drmić za taj zahvat, za njega bi i službeno ova polusezona završila, a pitanje je što će biti na proljeće, hoće li dobiti još koju priliku, s obzirom da mu na ljeto istječe ugovor.

No, ono što je sigurno, Jakirović definitivno ne računa na Enza Sosu. Urugvajski stoper, koji je došao na posudbu s pravom otkupa iz Bologne, nije dobio povjerenje trenera, odigrao je samo dvije Kup utakmice i još 12 minuta u HNL-u, dok je u utakmicama Konferencijske dosad uvijek bio u zapisniku i na klupi. Ali, njegovo se ime nije našlo na popisu putnika za Astanu, a prema neslužbenim informcijama iz Maksimira, on bi se uskoro mogao pridružiti Ukrajincu Bohdanu Mihajličenku na treninzima juniora. Sosa će u Dinamu biti samo prolaznik.

Ali, pričajmo malo o onima koji su tu, koji će u četvrtak pokušati izboriti pobjedu i ostati u igri za europsko proljeće.

"Imamo dobru atmosferu čitavo vrijeme, ali puno nam znači pobjeda u derbiju, odlična utakmica otišla je na našu stranu. Dalek je put, šest sati, ali moramo biti maksimalno spremni, od prve minute postaviti se za pobjedu, jer samo nam pobjeda donosi ono što želimo, da odlučujemo sami o sebi", rekao je Sergej Jakirović.

"Svaka utakmica je imperativ, svi očekuju da igamo dobro i pobjeđujemo. Znamo što trebamo raditi, odlučujemo sami o sebi, ako budemo dobri, možemo pobijediti. Zdravstveni karton je dobar, Perić ima virozu, ali ide s nama, kao i Bernauer, koji je isto imao nekih problema."

No, najveći je dobitak povratak Brune Petkovića. Vidjelo se to i protiv Osijeka.

"Petković će nam značiti jako puno, sve je drukčije kad je Bruno na terenu, to i igrači vide. Drago mi je da je ostao s nama, da je produljio ugovor, ova ozljeda je iza njega i da će se s brojem utakmica dolaziti u još bolju formu."

Naravno da je nakon pobjede nad Osijekom (2-1) Dinamo malo prodisao i da u Astanu ide s optimizmom.

"Pao je teret s leđa, ali svaka utakmica nosi svoje. Volio bih da zabijemo iz prvog, drugog udarca. Takva je polusezona, moramo svi biti bolji, počevši od mene, do igrača. Nismo realizirali šanse, uvijek smo imali rupe, u svakoj utakmici, morao to ispraviti. Nikad nisam imao ovakvu polusezonu i takve pehove, ali gledamo optimistično prema naprijed i idemo u Astanu po pobjedu", kazao je Jakirović.

Popis igrača za utakmicu s Astanom: Nevistić, Zagorac, Moharrami, Ristovski, Menalo, Bernauer, Perić, Šutalo, Ljubičić, Perković, Mišić, Halilović, Bulat, Sučić, Baturina, Kaneko, Marin, Špikić, Rukavina, Vidović, Petković, Emreli, Kulenović.



Tagovi

GNK DinamoJoaquin SosaBruno PetkovićAstanaKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti