REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Germanijak doznaje: Dinamo dogovorio dolazak Boška Šutala

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 21:15

Atalanta je za mladog hrvatskog reprezentativca tražila previše za Modre, 4 milijuna eura, no očito je pronađen modus vivendi

Dinamo se priprema na mogući odlazak Josipa Šutala, otkrića Lige nacija, kojim je zaluđena nogometna Europa, ali i prije nego su u Maksimir stigle konkretne ponude za 22-godišnjeg Čapljinca, Germanijak saznaje da je dogovoren dolazak vršnjaka mu i prezimenjaka mu Boška iz Atalante!

Boško Šutalo je mladi hrvatski reprezentativac, kod Igora Bišćana većinom igra desnog beka u 4-3-3 ili desnog bočnog u 3-5-2, Atalanta ga je kupila od Osijeka u siječnju 2020. za 4 milijuna eura, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Veroni kod našeg trenera Igora Tudora, gdje je bio pričuva (24 nastupa, ali samo 905 minuta, samo četiri cijele utakmice).

Boško je Metkovac, visok 188 cm, dešnjak, Transfermarkt ga cijeni na 3,5 milijuna eura, a čuli smo već da je klub iz Bergama prvotno tražio za njega 4 milijuna eura, za koliko ga je i doveo iz Gradskog vrta. Dinamo to nije želio platiti, no ako je točna informacija koju smosaznali u petak navečer, da je posao dogovoren, očito se pronašao neki modus vivendi da svi budu zadovoljni.

Dinamo se tako ovog ljeta već pojačao u svakoj liniji: Josipom Drmićem u napadu, Robertom Ljubičićem u veznom redu, sada po svemu sudeći Boškom Šutalom, a s posudbe se vratio i vratar Ivan Nevistić, koji će čekati eventualni transfer Doninika Livakovića do 1. rujna. Također, očekuje se odlazak jednog stopera, Kevina Theophile-Catherinea...


Tagovi

Boško ŠutaloJosip ŠutaloGNK DinamoDinamo ZagrebAtalantaHellas Verona

Ostale Vijesti