Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Zašto Karoglan inzistira baš na tom igraču?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 08:01

Nedostaje još jedna pozicija da bi Hajduk bio još jači

Trener Hajduka Mislav Karoglan generalno je zadovoljan odrađenim pripremama u Istri, a najavio je da su spremni za Rijeku, Jadranski derbi u kojemu se sastaju dvije prvoplasirane momčadi, ne bude li iznenađenja u zaostalim susretima koji se igraju prije velikog dvoboja na Poljudu u nedjelju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, Karoglan ipak još nešto traži, zadovoljstvo nije stopostotno jer ima jedno ne neriješano pitanje. Sigurno ste se načitali o Hajdukovoj audiciji za lijevog bočnog. Svima je već poznato da je najbolji lijevi bek Dario Melnjak izvan kadra do kraja sezone zbog teške ozljede koljena i operacije. Njega je strateg Hajduka koristio kao lijevo krilo, imao je plan stavljati ga povremeno bliže golu zbog njegove hitrine, no nesretna ozljeda je sve promijenila. Ostao je na Ismaelu Diallu koji je također odsutan, s reprezentacijom je na Afričkom kupu nacija, ali grije klupu Obale Bjelokosti. Nije odigrao nijednu prijateljsku utakmicu, samo trenira, izostao je s pripreme i to je golemi problem za budućnost.

Već smo pisali da je unatoč talentu Šimun Hrgović još uvijek premlad, pa je Karoglan na lijevi bok protiv Rijeke u ovom trenutku namjerava postaviti dešnjaka. Veće su šanse da će to biti Fahd Moufi koji je započeo susret u generalnoj probi u Umagu, ali u nastavku je na toj poziciji igrao i Niko Sigur. Njih dvojica su se izmjenjivala na tom mjestu tijekom priprema nakon kojih je Karoglan zavapio:

„Trebamo dovesti lijevog bočnog.“

Nije decidirano odgovorio tko će početi protiv Rijeke, ali je dodao da novi igrač možda oduševi na treninzima i bude igrao u Jadranskom derbiju.

Traži se lijeva noga, jer kada dešnjak igra na toj strani, to pomalo ruši ravnotežu, pogotovo u napadačkoj fazi. Diallo je bio defenzivno orijentiran za razliku od Melnjaka, nije išao previše naprijed, a protivnički igrači znali su mu stvarati probleme. Sjetimo se samo Derbija i kako ga je prolazio Takuro Kaneko. Imao je Diallo i solidnih partija kada je odigrao dobro, no problem će biti tek kada se vrati.

Datum je još nepoznat, a nema perspektive da će igrati što znači da neće od Maksimira imati nijednu utakmicu. Dugoročno je to problem jer nije prošao pripreme s ostatkom momčadi i zato Karoglan inzistira na novom igraču koji bi mogo biti rješenje do kraja sezone.

U igri je opcija posudbe do kraja sezone, ali i kupovine, jer na ljeto će Diallo možda biti transferiran, pa će treba ti netko na duži rok kada se vrati još Melnjak koji je bio u planovima za lijevo krilo što će se na početku iduće sezone promijeniti budući da je došao Ivan Perišić.

Tijekom stanke koja još traje su se spominjala dva potencijalna povratnika, Domagoj Bradarić koji redovito igra za Salernitanu u Serie A i njegov dolazak nije realan. Prije bi to mogao biti David Čolina kojega se rješavaju u Augsburgu, ne računaju više na njega. No, njegov nedostatak je manjak utakmica s obzirom da nije bio u prvom planu.

U medijskom prostoru kolala su još dva imena. Jedan je Bartlomiej Wdowik iz Jagiellonije kojega je tražio Dinamo, dok je drugi član Las Palmasa, Nizozemac Daley Sinkgraven. Možda na radaru sportski direktor Mindaugas Nikoličius ima sasvim neko novo rješenje, a činjenica je da Hajduku treba lijevi bek, ne samo zbog utakmice s Rijekom, nego čitave polusezone koju želi okruniti naslovom i igrati skupinu nekog europskog natjecanja.

Istina je da je takav profil teže naći u zimskom, nego u ljetnom prijelaznom roku, no ostaje nam za vidjeti hoće li Karoglanov vapaj donijeti toliko traženog igrača.



Tagovi

HajdukMislav KaroglanFahd MoufiNiko SigurIsmaël DialloDario MelnjakDomagoj BradarićDavid ČolinaDaley SinkgravenBartlomiej WdowikIvan PerišićJadranski derbiHNK RijekaHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti