REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Gazzetta pohvalila i savjetovala Roka Šimića, satrala Sučića i Musu , najbolje ocijenjen Rakitić, a španjolski mediji benevolentni prema Modriću

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.10.23. | 09:12

Zanimljiva večer hrvatskih reprezentativaca u Ligi prvaka u utorak navečer

Real Madrid nastavio je s pobjedama u svojoj skupini Lige prvaka, uz manje probleme rutinski je, na kvalitetu, prošao neokrznut kroz Bragu, grad s najviše crkava u Portugalu, a Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi Kraljevskog kluba 2-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na prvu, 90 minuta kapetana hrvatske nogometne reprezentacije može značiti da neće biti starter u El Clasicu koji se u subotu u 16.15 sati igra u Barceloni, no daleko je subota, iskusni Ancelotti ne bi trebao mijenjati najboljeg veznog igrača nego nadograditi vezni red tako da je i on u momčadi. Plan mu je sigurno bio da hrvatskom Maestru da punu minutažu, no 38-godišnji Petar Pan, kako mu tepa madridski AS, uzvratio je možda i bolje od očekivanja. Slatke brige za Don Carlita, rekli bismo…

Inače, u prvih 45 minuta Modrić nije imao niti jedno krivo dodavanje (47/47), a to je istaknula i Marca koja je takvu izvedbu nazvala “savršenom utakmicom u distribuciji lopte”.

Portal 90min.com Modriću je dao ocjenu osam, koju je još dobio samo Vinicius. “Prijeko potrebna utakmica za Modrića koji nas je vratio u vrijeme s veličanstvenom predstavom u organizaciji igre. Bio je neumoljiv u potrazi za opasnim dodavanjima, a u drugom poluvremenu je bio u isturenijoj ulozi”, piše u opasci 90min.com.

Lukita je imao 97% uspješnih dodavanja (73/75), sedam ključnih, ali i četiri kriva. Osvojio je tri od pet duela, imao dva uspješna ubacivanja i četiri duge lopte. Algoritam Sofascorea, što god o njemu mislili i svakodnevno mu pronalazili manjkavosti, Modrićevu je izvedbu ocijenila sa 7,7, a bolju ocjenu su dobili samo Jude Bellingham (8,1) i Eduardo Camavinga (7,9).

Marca je Modrića ocijenila ‘sedmicom’, koliko je dobilo nekoliko igrača uključujući strijelca za 0-2 Judea Bellinghama i Viniciusa Juniora, dočim je Camavinga dobio ‘osmicu’.

Stroga La Gazzetta dello Sport je Modriću dala 6, Camavingi, Valveredeu i Bellinghamu po 6,5, a samo Viniciusu 7.

Inače, kad smo već kod Gazzette, Roko Šimić je za partiju protiv Intera u Milanu, poraz Crvenih bikova 1-2, zaradio ocjenu 6,5 uz opasku “sve potvrđeno: dečko je veliki borac, kontrola lopte uzorna, izbjegavao Bastonija uz pomoć Kjaergaarda u situacijama ‘1 na 1’, mora više gledati gol”.

REUTERS/Claudia GrecoREUTERS/Claudia Greco

Povratnik u postavu RB Salzburga Luka Sučić je, pak, zaradio ‘peticu’. Nabrojali su mu 10 krivih dodavanja I 18 izgubljenih lopti, “najmanje učinkovit u ofenzivnom kvartetu Salzburžana”.

Evo što je 'rekao' Sofascore:

No, nije Sučuć najgore ocijenjeni Hrvat u utorak navečer. La Gazzetta dello Sport odlučila je nogometaše Benfice u porazu od Real Sociedada (0-1) ocijeniti većinom slabije od pet, pa je Petar Musa za prvih 45 minuta fasovao ‘četvorku’.

Ocjene iz tiskanog izdanja La Gazzette dello SportOcjene iz tiskanog izdanja La Gazzette dello Sport

Ivan Rakitić je, pak, u Gazzetti najbolje ocijenjeni igrač Seville u porazu od Arsenala, bivši (a možda i budući!?) Vatreni zaradio je ‘sedmicu’ (asistirao iz kornera Gudelju za pogodak glavom), jedini, kao i Gabriel Jesus kod gostiju. (nl)




Tagovi

Liga prvakaLuka ModrićLuka SučićRoko ŠimićIvan RakitićPetar Musa

Ostale Vijesti