REUTERS/Miguel Vidal
REUTERS/Miguel Vidal

VIDEO Real slavio uz dosta muke, Modriću 90 minuta, Jude nastavio golgetersku seriju

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.10.23. | 22:39

Madriđani su napravili veliki korak prema prvom mjestu skupine C

Nije to uopće nalikovalo na kakav piknik u sjevernom portugalu, ali madridski Real je kod Brage odradio ono po što je i došao: s Lukom Modrićem od prve do posljednje minuta na terenu Kraljevi su uzeli puni plijen i pobjedom 2-1 učvrstili čelnu poziciju skupine C Lige prvaka. Real je bio bolji, no malo bi obrva podignuo i remi na večerašnjoj utakmici jer Braga je imala svojih prilika.

A upravo je domaćin prvi priprijetio na utakmici. Nakon kontranapada, Horta je pao u kaznenom prostoru Madriđana nakon duela s Modrićem, no glavni arbitar Michael Oliver je samo odmahnuo rukom na reklamaciju penala.

Uslijedio je period igre u kojem je dominirao Real, a u 16. minuti je to pretočeno u pogodak Rodryga. Vinicius je probio lijevu stranu, ubacio je prizemnu loptu na prvu stativu s koje je uklizao njegov sunarodnjak i postavio početnih 1-0.

Zatim je domaći sastav zabilježio dvije zgodne prilike – u 18. minuti je Al Amrati nakon ubačaja iz kornera dobio loptu s desne strane peterca i pucao, ali je blok spasio Real, a šest minuta kasnije je Horta natrčao na dugu loptu, opasno pucao, a njegov pokušaj blokirao Camavinga.

Portugalcima je odgovorio Vinicius, Brazilac je pucao ravno u vratar Matheusa nakon što se relativno jednostavno oslobodio čuvara.

35. minuta označila je novi pogodak i to ponovno Rodryga, čije je slavlje ipak bilo kratkog vijeka, budući da je pomoćni sudac označio zaleđe.

Nastavio je Real pritiskivati Bragu u potrazi za drugim pogotkom prije poluvremena, pa se Vinicius u 37. minuti zavukao iza Bragine obrane, Matheus je izašao s gola pa ga je Vinicius probao lobati s 30 metara, ali je lopta prozujala malo pored lijeve stative.

Real je zbog visoko postavljene obrane Portugalaca imao dosta prilika u prvom dijelu, no Vinicius je prečesti jurio u prazne koridore prostora pa je u par navrata bio uhvaćen u zaleđu. Modrić je, zato, sjajno koristio tu činjenicu pa je u nekoliko navrata dugim loptama hvatao Portugalce na krivoj nozi, upošljavajući pritom svoje suigrače.

Drugi dio donio je još malo agresivniji Real čija je intencija bila ubiti utakmicu drugim golom. On je i stigao u 61. minuti u jeku najvećeg pritiska. Zabio ga je, a tko drugi nego Jude Bellingham. Vinicus je na lijevoj strani navukao pažnju Bragine obrane, podvalio povratnu loptu, a Englez mekano naciljao drugi kut za 2-0. To je fantastičnom Englezu 11. pogodak u 12. nastupu za Kraljeve…

Inače, minutu ranije Modrić je iz kornera pronašao glavu usamljenog Carvajala koji se nije snašao iz izgledne situacije.

A tek što je zabio gol, Real je morao na centar. Alvaro Djalo je primio loptu unutar šestnaesterca i bez puno razmišljanja pogodio u desne rašlje.

Razigrala se Braga i jurnula po izjednačujući pogodak. A Horta je u 70. minuti promašio zicer: primio je loptu u kaznenom prostoru pa onda nečuvan pucao ravno u Arrizabalagu koji mu je loptu odbio u korner.

Do kraja utakmice je Real zabio još jedan pogodak, ali opet iz ofsajda (Vinicius), a Braga je imala nekoliko zgodnih prilika za izjednačenje, ali je bila suviše sterilna pred golom Reala.

Golove pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Braga – Real Madrid 1-2

Braga. Stadion: Municipal de Braga. Sudac: Michael Oliver; pomoćnici: Stuart Burt i Daniel Cook; VAR: Stuart Attwel (svi Engleska).

Strijelci: 0-1 Rodrygo (16., Vinicius), 0-2 Bellingham (61., Vinicius), 1-2 Djalo (63., Banza).

Žuti kartoni: Camavinga (Real).

Baraga (4-2-3-1): Matheus - Mendes (Od 73. Fonseca), Saatci, Niakate, Borja - Zalazar, Al-Musrati (Od 78. Moutinho) - Djalo, Horta, Carvalho (Od 66. Bruma) - Banza (Od 66. Ruiz).

Real Madrid (4-3-1-2): Kepa - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Garcia (Od 75. Mendy) - Valverde, Modrić, Camavinga - Bellingham - Rodrygo (Od 71. Tchouameni), Vinicius.



Tagovi

Real MadridBragaLuka ModrićJude BellinghamLiga prvaka

Ostale Vijesti